kirstenskaarup.dk

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

sommerwok med nye kartofler, ærter og asparges

Skrevet af , Posted in hovedretter

sommerwok med nye kartofler, ærter og asparges

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

600 g små nye kartofler

200 g røget eller marineret tofu (evt. kogte bønner)

250 g ærter

150 g forårsløg

½ kg asparges (hvide eller grønne) – kan erstattes af snittet spidskål

4 spsk olivenolie

2 dl sojafløde eller anden fløde

1 bdt dild

 

 

Kog kartoflerne 5-6 minutter og sluk for varmen. Lad kartoflerne stå i vandet til de er møre men faste. Afdryp dem.

Skær tofuen i små terninger.

Bælg ærterne og snit forårsløgene.

Skræl hvide asparges og skær aspargesene i tre stykker. Del dem også i to på langs, hvis de er tykke.

Varm olien op i en wok eller stor pande og steg tofuen gylden. Tilsæt forårsløg, ærter og asparges. Svits alle grøntsagerne et par minutter.

Kom de kogte kartofler i wokken og hæld fløden ved. Bring den i kog og varm kartoflerne igennem.

Smag til med salt og peber og drys med klippet dild ved serveringen.

Servér kogt perlebyg eller hel hvede (koges 15-20 minutter) eller quinoa (koges 10-15 minuttr) til sommerretten.


____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________



vegetaropskrift, vegetarret, veganeropskrift, veganerret

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *