sommerwok med nye kartofler, ærter og asparges
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
sommerwok med nye kartofler, ærter og asparges
_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________
600 g små nye kartofler
200 g røget eller marineret tofu (evt. kogte bønner)
250 g ærter
150 g forårsløg
½ kg asparges (hvide eller grønne) – kan erstattes af snittet spidskål
4 spsk olivenolie
2 dl sojafløde eller anden fløde
1 bdt dild
Kog kartoflerne 5-6 minutter og sluk for varmen. Lad kartoflerne stå i vandet til de er møre men faste. Afdryp dem.
Skær tofuen i små terninger.
Bælg ærterne og snit forårsløgene.
Skræl hvide asparges og skær aspargesene i tre stykker. Del dem også i to på langs, hvis de er tykke.
Varm olien op i en wok eller stor pande og steg tofuen gylden. Tilsæt forårsløg, ærter og asparges. Svits alle grøntsagerne et par minutter.
Kom de kogte kartofler i wokken og hæld fløden ved. Bring den i kog og varm kartoflerne igennem.
Smag til med salt og peber og drys med klippet dild ved serveringen.
Servér kogt perlebyg eller hel hvede (koges 15-20 minutter) eller quinoa (koges 10-15 minuttr) til sommerretten.
____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
vegetaropskrift, vegetarret, veganeropskrift, veganerret