kirstenskaarup.dk

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

små pandekager med stuvede kantareller

Skrevet af , Posted in hovedretter

små pandekager med stuvede kantareller

________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

pandekager:

100 g hvedemel

75 g grahamsmel

3 ½ dl mælk eller sojamælk

2 æg (kan erstattes af 50 g sojamel)

2 spsk olivenolie

 

stuvede kantareller:

100 g løg

4 fed hvidløg

400 g kantareller eller andre svampe

2 spsk olivenolie

½ spsk spsk tørret timian

2 spsk citronsaft

ca. 2 dl sojafløde eller anden fløde

evt. 1 spsk maizenamel

50 g tør gede- eller fåreost (kan udelades)

frisk timian

 

Lav pandekagerne: bland de to slags mel og tilsæt 1 tsk salt. Pisk væden i og sørg for at der ikke er klumper i dejen.

Pisk æggene i et ad gangen  (eller pisk sojamelet i) og tilsæt olien. Lad dejen hvile ½ time. Vurdér konsistensen. Måske skal der tilsættes lidt mere væde. Dejen må ikke være for tyk. Steg små pandekager af den.

Hak de to slags løg. Skær kantarellerne igennem eller i kvarte, hvis de er store.

Svits løgene et par minutter i olien. Tilsæt svampe, tørret timian og citronsaft. Svits svampene for rask varme, intil væden er fordampet.

Hæld fløden ved og kog den lidt ind. Hvis den er for flydende, så jævn med lidt maizenamel rørt ud i vand.

Smag stuvningen godt til med salt, peber, citronsaft og timian.

Fordel stuvningen på pandekagerne og rul dem sammen – eller fold dem blot. Læg pandekagerne i en smurt ovnfast form og varm dem 5-10 minutter i en 200 grader varm ovn.

Drys evt. lidt flager af ost på ved serveringen – samt frisk timian.

Servér pandekagerne med et par salater, gerne med quinoa eller bønner – og fx også en rødbedesalat med æble bladselleri og pistacienødder.

.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________

vegetarret, vegetaropskrift, veganerret, veganeropskrift, kødfri opskrift

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *