kirstenskaarup.dk

fredag

23

december 2016

15

KOMMENTARER

“silde”salat til frokostbordet – julerød og lækker

Skrevet af , Posted in frokostretter

.

hokus-pokus: endnu en nytolkning af julesilden

Efter succes’en med karry”sildene i sidste uge, fik jeg blod (eller måske rettere rødbedesaft) på tanden, og har igen forvandlet en aubergine til en “sild”, der gør sig rigtig godt i denne røde julede salat.

Måske har du allerede planlagt julefrokosten, og jeg er lidt sent på den med denne nyskabelse, men prøv om du ikke kan få plads til den også. Jeg synes selv, den er lige så god som karry”silden”, men meget forskellig. Så nu kan du med god samvittighed optræde med to slags “sild” på frokostbordet.

 .

auberginen der drømte om at være en “sild”

Auberginer dyrkes i mange former og farver. Du kan bruge en hvilken som helst slags aubergine til denne salat. Vigtigt er kun, at auberginen er frisk og fast.

Jo mere jeg tænker over det, desto mere går det op for mig, at auberginer er en af de mest anvendelige frugter, der findes: de kan grilles og steges, tynde skiver kan rulles sammen om fyldudhulede kan de tilberedes med mange slags fyld, de kan bruges til burgere, de kan laves til lækkert dip – og nu er de så også blevet forfremmet til “sild”. Højere når en aubergine vist ikke!

 

servér “silde”salaten i glas eller på fad

.

på fad med rødbede i midten


.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvis du serverer salaten på et fad så tag evt. nogle af rødbede- og æbleterningerne fra, inden de kommes i dressingen. Servér salaten med terningerne i midten og drys med kapers, marinerede løg og timian.

.

rød og julet “silde”salat til frokostbordet

200 g rødbeder

200 g aubergine

1 dl koncentreret hyldeblomstsaft

3 spsk riseddike eller anden eddike

1 spsk hele nelliker eller frø af 2-3 stjerneanis

1 stang kanel eller 1 tsk stødt kanel

1 lille æble

2 spsk hakkede, syltede agurker, fx cornichoner

1 dl sojayoghurt eller anden yoghurt

1/2 dl havre-, mandel- eller anden fløde

1-2 spsk sennep

1 limefrugt

salt, peber, rørsukker

1 lille gult eller rødt løg

2 spsk kapers

frisk timian

 

Kog rødbederne møre, afkøl og pil dem.

Skær auberginen i 1/2 cm tykke skiver og skær skiverne i strimler.

Bring hyldeblomstsaft og eddike i kog sammen med hele nelliker eller stjerneanis og kanel.

Læg auberginestrimlerne i lagen og lad dem simre 4 minutter. Sluk for varmen og lad auberginerne afkøle i lagen.

Skær æble og rødbeder i små terninger og bland dem med auberginerne og hakkede agurker.

Rør yoghurten med fløden og smag til med sennep og ca. 1 spsk limesaft, salt, peber og evt. et nip sukker.

Vend aubergineblandingen i dressingen og smag evt. til igen.

Skær løget i tynde ringe og vend dem i 2-3 spsk limesaft og et drys salt. Lad dem marinere en times tid.

Servér sildesalaten drysset med løg, kapers og frisk timian.

 

tip

Denne opskrift svarer nogenlunde til en almindelig kendt sildesalat, blot uden sild. Til denne type salat kan der også tilsættes små terninger af kogt kartoffel og/eller små stykker kogt pasta som skruer, knækket spaghetti etc.

 

glædelig jul

Jeg vil gerne ønske alle bloggens læsere en rigtig glædelig jul.

Hvis I har valgt en eller flere af mine retter til julens middage eller frokoster, er jeg stolt. Jeg håber, det vil smage, og at I alle må få nogle dejlige juledage med dem, I holder af. Og masser af gode smagsoplevelser!

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

15 Kommentarer

  1. Wanda
  2. Jette Toft Møller
  3. Dorit
  4. Jennylis Jørgensen
  5. Wanda
      • Wanda
          • Wanda

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *