kirstenskaarup.dk

onsdag

14

august 2013

0

KOMMENTARER

savoypandekager med kokosgrøntsager

Skrevet af , Posted in hovedretter

savoypandekager med kokosgrøntsager

_________________________________________________________________________________________________________________________________


 

pandekager:

200 g speltmel

godt 3 dl vand

2 æg

8 blade af savoykål

olie til stegning


 

grøntsager:

400 g gulerødder

400 g broccoli

250 g spidskål eller hvidkål

2-3 dl kokosfløde eller soja quisine

ca. 2 tsk rød thailandsk karrypasta

citronsaft


 

Rør dejen til pandekagerne: pisk melet ud i 3 dl vand og rør æggene i et ad gangen. Tilsæt et drys salt.

Lad dejen hvile et kvarters tid.

Læg kålbladene i kogende vand og damp dem ca. 3 minutter. Afdryp dem og skær det groveste af midterribben væk.

Vurdér om der skal lidt mere vand i pandekagedejen.

Steg 8 pandekager på en godt varm pande. Hæld dejen på panden og læg straks et kålblad ovenpå. Steg pandekagerne gyldne på begge sider.

Kokosgrøntsager

Skær gulerødderne i skiver og del broccolien i buketter. Skær kålen i terninger.

Varm kokosmælk eller sojafløde op i en gryde. Opløs karrypastaen i væden.

Tilsæt grøntsagerne og lad dem simre 4-5 minutter.

Smag til med salt og citronsaft – og måske et nip sukker.

Server grøntsagerne til pandekagerne – eller rul fyldet ind i dem.


 

tip

Hvis du ikke spiser æg, kan du i stedet tilsætte  3 spsk sojamel eller 3-4 spsk hørfrøskum.

Karrypastaen kan du købe i orientalske butikker. Hvis du ikke har en sådan i nærheden, så svits i stedet 2-3 tsk karry i lidt olie, inden du hælder fløden i gryden.

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *