kirstenskaarup.dk

mandag

6

oktober 2014

8

KOMMENTARER

saltsyltede citroner fra Marokko

Skrevet af , Posted in rejser, tilbehør

citron balancerer smagen

citroner-syltede

Kan man forestille sig at lave mad uden citroner? nej, vel? Citronsaft og -skal er med til at give maden netop den rigtige smagsbalance mellem sødt, salt og syrligt.

Citronen er en ældgammel frugt, som stammer fra Himalaya-området. I tusindvis af år har den – foruden som smagsgiver – været brugt som medicinsk plante. Citroner er først og fremmest rige på C-vitamin.

I Middelhavs-området bugner det med citroner, og i Nordafrika, specielt i Marokko, bruger man i mange retter råsyltede citroner. De er supernemme at lave – og citronerne holder sig i marinaden i meget lang tid.

Tynde strimler af skallen giver karakter og velsmag til taginer (sammenkogte marokkanske retter) og salater.

syltede-citoner-1

saltsyltede citroner fra Marokko

Skyl det antal økologiske citroner, du ønsker at sylte. Skold et henkogningsglas og læg citronerne i. Du kan evt. skære citronerne i kvarte først – helst sådan at de stadig hænger sammen i toppen.

Læg evt. en stængel kanel i glasset og drys 6-7 spsk salt på. Hæld kogende vand på, så frugterne er dækket. Læg noget tungt øverst, så citronerne forbliver under vand, ellers vil den øverste frugt mugne. Hæld lidt olivenolie på toppen og luk glasset.

Lad glasset stå i køkkenet og nyd synet af de smukke frugter, indtil de er spise”modne” efter 2-3 uger.

Brug kun den yderste gule skal og skær den i tynde strimler. Saften fra citronerne kan du evt. bruge i salatdressinger.

 

syltede citroner i souqen i Essaouira, Marokko

marokko-syltede-citroner1

 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

8 Kommentarer

  1. Mie Hyldegaard
  2. Mie
  3. Susanne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *