kirstenskaarup.dk

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

salat med perlerug, ærter og chilimayo

Skrevet af , Posted in salater

en spicy salat

 

salat med perlerug, ærter  og chilimayo

150 g perlerug  (eller perlebyg/perlespelt)

200 g ærter (evt. frosne – kan erstattes af edamamebønner)

top af 2 forårsløg eller 1 bdt purløg

et par håndfulde rødbedeblade

1 lille iceberg- eller romainesalat

50 g rosiner

frisk timian

 

dressing:

4 spsk mayonnaise, evt. vegansk

6 spsk sojafløde eller anden fløde

hakket frisk chili efter smag

1 fed hvidløg

citronsaft

 

Kog rugkernerne i dobbelt mængde vand ca. 15 minutter. Bid i et par korn efter 15 minutters kogning for at se, om kornene er møre. De må gerne være ”bidefaste”. Afdryp og afkøl kornene.

 

Bælg ærterne eller edamamebønnerne (eller tø dem op) og snit forårsløg og rødbedeblade.  Riv salaten i små stykker og bland alle ingredienserne sammen.

Rør en dressing af mayonnaise, fløde, hakket chili og presset hvidløg. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Hæld dressingen over salaten og vend godt rundt. Drys med frisk timian.

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *