kirstenskaarup.dk

onsdag

8

oktober 2014

0

KOMMENTARER

salat m skorzonerrøddder

Skrevet af , Posted in salater

 

 

fattigmandsasparges

I gamle dage kaldte man skorzonerrødder for fattigmandsasparges, fordi rødderne smager lidt i retning af asparges.

Og mens vi venter på årets nye asparges, kan man nyde de lækre skorzonerrødder.

.

skorzonerrødder.3

skorzonerrødder.2

 

salat m skorzonerrødder

½ kg skorzonerrødder

1 bdt radiser

75 g bælgede ærter (evt. frosne)

1 fast avocado

1 bdt dild

1 god håndfuld krydderurter som basilikum, timian, persille, dild etc.

dressing:

ca. ½ dl mayonnaise, evt. vegansk

ca. ½ dl sojafløde eller anden fløde

1 spsk snittet estragon

1 økologisk citron

4 spsk pesto (basilikumpesto, ramsløgpesto eller pistaciepesto) – kan udelades

 

Skrab skorzonerrødderne og læg dem straks i vand tilsat citronsaft. Hvis rødderne ikke lægges i citronvandet, misfarves de hurtigt.

Kog rødderne i vandet med citronsaft 8-10 minutter og afkøl dem.

Bælg ærterne og læg dem i koldt vand – eller tø dem op.

Høvl radiserne i tynde skiver på langs. Brug et mandolinjern.

Skær avocadoerne i små terninger og vend dem i citronsaft.

Rør mayonnaisen med fløde til en passende konsistens. Tilsæt avocado og estragon. Smag til med salt, peber og citronsaft. Riv 1-2 tsk af citronskallen og rør den i dressingen.

Hvis du bruger pesto, så rør også den i. Smag til igen. Dressingen må gerne smage markant af peber uden at blive for stærk.

Skær evt. rødderne i kortere stykker og arrangér dem på et fad. Hæld dressingen over.

Læg ærter og radiser øverst og drys med krydderurterne.

 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *