kirstenskaarup.dk

onsdag

8

oktober 2014

0

KOMMENTARER

salat m skorzonerrøddder

Skrevet af , Posted in salater

 

 

fattigmandsasparges

I gamle dage kaldte man skorzonerrødder for fattigmandsasparges, fordi rødderne smager lidt i retning af asparges.

Og mens vi venter på årets nye asparges, kan man nyde de lækre skorzonerrødder.

.

skorzonerrødder.3

skorzonerrødder.2

 

salat m skorzonerrødder

½ kg skorzonerrødder

1 bdt radiser

75 g bælgede ærter (evt. frosne)

1 fast avocado

1 bdt dild

1 god håndfuld krydderurter som basilikum, timian, persille, dild etc.

dressing:

ca. ½ dl mayonnaise, evt. vegansk

ca. ½ dl sojafløde eller anden fløde

1 spsk snittet estragon

1 økologisk citron

4 spsk pesto (basilikumpesto, ramsløgpesto eller pistaciepesto) – kan udelades

 

Skrab skorzonerrødderne og læg dem straks i vand tilsat citronsaft. Hvis rødderne ikke lægges i citronvandet, misfarves de hurtigt.

Kog rødderne i vandet med citronsaft 8-10 minutter og afkøl dem.

Bælg ærterne og læg dem i koldt vand – eller tø dem op.

Høvl radiserne i tynde skiver på langs. Brug et mandolinjern.

Skær avocadoerne i små terninger og vend dem i citronsaft.

Rør mayonnaisen med fløde til en passende konsistens. Tilsæt avocado og estragon. Smag til med salt, peber og citronsaft. Riv 1-2 tsk af citronskallen og rør den i dressingen.

Hvis du bruger pesto, så rør også den i. Smag til igen. Dressingen må gerne smage markant af peber uden at blive for stærk.

Skær evt. rødderne i kortere stykker og arrangér dem på et fad. Hæld dressingen over.

Læg ærter og radiser øverst og drys med krydderurterne.

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *