kirstenskaarup.dk

tirsdag

27

august 2013

0

KOMMENTARER

salat af røde ris og bladselleri m. sojadressing

Skrevet af , Posted in salater

salat m sunde røde ris

rød rissalat m blomst

Man har i årtusinder spist røde ris i Østen, og de er altid blevet anset for sunde.

Røde ris er ikke “født” røde. Den røde farve skyldes en gærsvamp, Monascus purpureus, som gror på risen. Når man køber risen, er svampen væk, men den har efterladt nogle sundhedsmæssigt aktive stoffer, de såkaldte statiner. 

Nu har ny forskning bekræftet, at røde ris indeholder statiner, der er k0lesterolsænkende. Der er altså al mulig grund til at få de røde ris på menuen.

 

røde ris på fadrød rissalat på bakke

rød rissalat m blomst 1

Sri Lanka.røde ris

salat af røde ris og bladselleri m. sojadressing

125 g røde ris (kan erstattes f brune ris)

2-3 stilke bladselleri

50 g saltede cashewnødder

dressing:

4 spsk olivenolie

ca. 2 spsk tamari (soja)

ca. 2 spsk citronsaft

2 fed presset hvidløg

1 spsk reven ingefær

 

Kog risene i dobbelt mængde vand tilsat et lille drys salt 20-25 minutter.

Afkøl risen.

Snit bladsellerien og del cashewnødderne. Bland begge dele i risen.

Rør dressingen sammen og smag godt til med tamari, peber og sukker.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt.

 

rød rissalat på bakke 1

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *