kirstenskaarup.dk

tirsdag

31

maj 2016

8

KOMMENTARER

salat af nye kartofler med høvlede asparges og mandeldressing

Skrevet af , Posted in salater

.

nyd de små nye guldklumper med “bånd” af asparges 

kartoffelsalat-m-asparges-og-dild

Det er lige nu i disse uger, vi kan nyde de nye kartofler. Om et par måneder er de ikke helt så nye og lækre og fulde af C-vitaminer som lige nu.

De små nye gastronomiske højdespringere kan spises som tilbehør til en hovedret blot med lidt god olivenolie og friske urter – men det er også oplagt at servere dem i en salat. Mulighederne er uendelige. Men da jeg også er vild med de nye asparges, har jeg valgt at spise de to store smagsoplevelser sammen.

Jeg har høvlet tynde “bånd” af grønne asparges på et mandolinjern. Lige netop til disse bånd synes jeg grønne asparges fungerer bedre end de hvide. Og de kan sagtens spises rå og sprøde som i denne salat.

 

dild og dressing giver karakter til salaten 

kartoffelsalat-m-høvlede-asparges.1

Som dressing har jeg valgt en mandeldressing med masser af dild. Jeg synes dild er tæt på at være krydderurternes konge.

Sprødristede mandelflager sætter prikken over i’et.

Hvis du også er glad for radiser, så tilføj gerne et bundt radiser i skiver.

 

Uzbekistan.radiser.mrked

På markedet i Samarkand i Uzbekistan er der masser af både radiser, dild og andre krydderurter.

.

salat af nye kartofler med høvlede asparges og mandeldressing

3/4 kg små nye kartofler

25 g mandler

1 spsk kokosolie eller anden olie

100 g sukkerærter eller bælgede ærter

2 tykke grønne asparges eller 4 tynde

dild

dressing:

3 spsk mandelmel

ca. 2 spsk vand

4 spsk olivenolie

1 tsk dijonsennep

1 økologisk limefrugt

1/2 dl klippet dild

evt. blåbær- eller ahornsirup

 

Kog kartoflerne lige netop møre i vand tilsat 1 tsk rørsukker. Sluk for varmen, før kartoflerne er helt møre og lad dem mørne færdig i vandet. Afdryp og afkøl kartoflerne.

Skær mandlerne i flager og rist dem gyldne i olien.

Nip sukkerærterne – eller bælg almindelige ærter.

Høvl de grønne asparges i tynde ”bånd”. Brug en tyndskræller eller et mandolinjern. Læg skiverne i iskoldt vand en halv times tid.

 

kartoffelsalat-m-høvlede-asparges.didldressing

Pisk mandelmelet sammen med vand og olie. Tilsæt en smule sennep og et drys salt og peber.

Rør et par spsk limesaft i dressingen. Riv 1-2 tsk af skallen og tilsæt den sammen med dilden.

Smag dressingen godt til med salt, peber, sennep, limesaft og -skal samt evt. en smule blåbær- eller ahornsirup.

Hæld dressingen over kartofler og ærter og vend rundt i salaten.

Afdryp de høvlede asparges og læg dem øverst. Drys med mandelflagerne og mere dild.

 

kartoffelsalat-m-høvlede-asparges

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

8 Kommentarer

  1. Dorte Silleborg
  2. Tove Enggaard Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *