kirstenskaarup.dk

torsdag

9

oktober 2014

0

KOMMENTARER

salat af glaskål m ristede sesamfrø

Skrevet af , Posted in salater

 

glaskål

er en kål med “antennerne” ude! Den er mild med en knasende struktur. Glaskål kan erstattes af majroer.

 

 

en sprød salat

salat af glaskål m ristede sesamfrø

2 glaskål eller majroer

6-8 blomster og blade af tallerkensmækker (kan erstattes af rødbedeblade eller spinat)

evt. 2 grønkålsblade

4 spsk sesamfrø

2 fed hvidløg

1 spsk olivenolie

dressing:

2 spsk olivenolie

1 spsk ristet sesamolie

ca. 2 spsk citronsaft

 

Skær glaskål eller majroer i meget tynde skiver på et mandolinjern. Arrangér skiverne på et fad.

Drys med blomster og grønne blade. Evt. også med bittesmå stykker grønkål.

Rist sesamfrøene gyldne sammen med presset hvidløg i olien. Drys frøene på salaten.

Rør dressingen sammen og smag til med salt, peber, citronsaft og måske et nip sukker.

Dryp dressingen over salaten.

 

Hvis du får glaskål til overs, kan du bruge den i en linseret med glaskål og tørrede tomater.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *