Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

23

august 2013

0

KOMMENTARER

romesco-sovs (spansk nøddesovs)

Skrevet af , Posted in festmad, tilbehør

en spansk nøddesovs

romescosovs

50 g skalotteløg

2 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1 lille rød peberfrugt

250 g tomater (evt. 1 dåse)

25 g hasselnødder

25 g mandler

2 spsk tomatpasta

et nip cayennepeber (evt. tørret chili)

1 bdt persille

citronsaft

 

Sovsen kan laves dagen før, den skal serveres.

Hak løgene og svits dem i olien, til løgene er klare.

Hak peberfrugten og tomaterne fint (fjern kernerne fra peberfrugten) og kom dem i gryden med løgene.

Hak nødder og mandler og tilsæt dem sammen med tomatpasta, cayennepeber og ½ dl vand.

Læg låg på gryden og lad sovsen simre svagt ca. 10 minutter. Tilsæt mere vand, hvis sovsen koger for meget ind.

Hak persillen og kom den i sovsen. Smag godt til med salt, peber, citronsaft og et nip sukker.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.