kirstenskaarup.dk

tirsdag

12

maj 2015

11

KOMMENTARER

spicy rødbedesuppe med kokosmælk

Skrevet af , Posted in supper

 

rødderne rødmer af stolthed …

rødbedesuppe-m-kokos.1

… fordi de er så lækre og sunde

For et par uger siden præsenterede jeg en såkaldt detox-suppe med ramsløg og broccoli. Her er endnu en suppe, der hører til den kategori, der betyder optimal næring til kroppen og stor velsmag. Jo flere grøntsager, vi spiser, desto bedre kan vi afgifte kroppen.

Rødbedesuppen giver et ordentligt skud energi. Suppen består ikke blot af de sunde rødbeder og den milde kokosmælk. Der er også flere forskellige vitaminer og mineraler i frøene og kernerne til drysset på toppen.

Rødbeder er en af højdespringerne blandt rødderne, fordi de indeholder så mange værdifulde stoffer. De har bl.a. et højt indhold af K-vitaminer og B-vitaminer, især folat, som er vigtigt for blod og celledeling.

Du får også godt med kalium, der er essentielt for muskler og nerver. Rødbeder er desuden kalorielette og fiberrige, og så har de et godt indhold af letoptageligt jern. Jern er en vigtig del af blodets røde farvestof, hæmoglobin, der er ansvarligt for, at ilten transporteres rundt i kroppen.

Når jeg udarbejder opskrifter, lægger jeg vægt på, at så mange næringsstoffer som muligt er repræsenteret i retten. I denne suppe bidrager yderligere hvidløg, ingefær og tranebær med masser af gode stoffer. Hvidløg og ingefær er bl.a. betændelseshæmmende og kolesterolsænkende. Tranebær er fulde af C-vitminer og dermed en stærk antioxidant. Og således håber jeg, at den smukke symfoni af næringsstoffer vil glæde både smagsløgene og resten af kroppen.

 

rødebedesuppe-m-kokos.2

 

spicy rødbedesuppe med kokosmælk

50 g løg

4 fed hvidløg

2 spsk kokosolie eller anden olie

400 g rødbeder

50 g røde linser

50 g tørrede tranebær

6-8 dl grøntsagsbouillon

4-6 kardemommefrø

1 spsk spidskommenfrø

1-2 dl kokosmælk

frisk reven ingefær efter smag

citronsaft

frisk koriander

drys:

1 fed hvidløg

1 spsk kokosolie eller anden olie

4 spsk sesamfrø

4 spsk solsikkekerner

4 spsk græskarkerner

 

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er let gyldne.

Skræl rødbederne og skær dem i små terninger. Kom dem i gryden sammen med linser, tranebær og bouillon.

Tag kardemommefrøene ud af kapslerne og knus dem i en morter. Kom dem i suppen sammen med spidskommen og et lille drys salt.

Læg låg på gryden og lad suppen simre 20 minutter. Sluk for varmen og lad suppen afkøle en halv times tid.

Purér suppen i blenderen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt ca. 1 dl kokosmælk og smag til med salt, peber, citronsaft og måske et nip sukker. Du kan også tilsætte reven ingefær efter smag og behag.

Smag ca. 1/2 dl kokosmælk til med reven ingefær og lidt salt.

Lav drysset: pres hvidløget og svits det lidt i olien. Tilsæt frø og kerner og rist dem, til de er gyldne. Tilsæt et drys salt.

Varm suppen op til lige under kogepunktet før serveringen. Servér suppen portionsvis. Sæt en spsk ingefærfløde på hver portion og drys med de ristede frø og kerner samt frisk koriander.

Spis fx ristet valnødderugbrød til suppen.

 

rødebedesuppe-m-kokosmælk

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

11 Kommentarer

  1. Wanda
  2. Lea

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *