kirstenskaarup.dk

onsdag

21

oktober 2015

0

KOMMENTARER

rødbedebøffer m ristede svampe og peberrodssovs

Skrevet af , Posted in hovedretter

23. oktober 2015

.

mere godt fra rødbedefronten

rc3b8dbedecurry

Hvis du har fået rødbeder tilovers fra bøfferne nedenfor, vil jeg varmt anbefale denne curryret med rødbeder i spicy kokosmælk.  Den ser måske ikke ud af så meget, men den smager vidunderligt. En varmende ret på en blæsende efterårsdag!

Se opskriften her.

 


 

 

21. oktober 2015

rødderne er retur

rødbeder til bblog.1 kopi

Efteråret er over os. Træerne skifter farve fra smuk til smukkere. De lettere grøntsager viger pladsen for de tungere og mere mættende rødder. Det er ved at være tid for efterårsmad, og her er rødbeden helt i front. De røde rødder er parate til mange dejlige retter og ligger og frister og er nærmest bristefærdige af sundhed. Og så kan den anvendes på utallige måder. Her er et par eksempler.

 

højdespringer

Rødbeder er sundhedsmæssigt en af højdespringerne blandt rødderne, fordi de indeholder så mange værdifulde stoffer. De har bl.a. et højt indhold af K-vitaminer og B-vitaminer, især folinsyre, som er vigtigt for blod og celledeling. Meget tyder på, at K2-vitaminet støtter knogledannelsen og ser ud til at være aktiv i forbyggelsen af Alzheimers.

Rødbeder indeholder også A- og C-vitaminer og mineraler som kalk, magnesium (som mange af os er i underskud med) og zink og har desuden et godt indhold af kalium, der er essentielt for hjerte, muskler og nerver.

Jernet i rødbeder er letoptageligt. Jern er en vigtig del af blodets røde farvestof, hæmoglobin, der er ansvarligt for, at ilten transporteres rundt i kroppen. Og så har rødbeder en rensende effekt i kroppen og styrker leveren.

Rødbeder er fiberrige og indeholder kun 55 kalorier pr. 100 g.

 

rødbedebøffer med svampe og peberrodssovs

rødbedebøffer

 

Rødbeder og svampe er et par af efterårets lækkerbidder. Med lidt held kan man endnu samle vilde svampe, men er du for sent ude, går det fint at bruge dyrkede champignon, østershatte eller kejserhatte.

Se opskriften her.

 

rødbedesalat med æble, bladselleri og pistacienødder

rødbedesalat m pistacie

Måske har du rødbeder til overs fra bøfferne? Selv om rødbeder kan holde sig i månedsvis på et køligt sted, har du måske alligevel fået blod (eller rødbedesaft!) på tanden og fået lyst til en salat til madpakken. Rodfrugter er dejlig mættende, og en rødbedesalat er ikke skrøbelig og kan derfor nemt transporteres med til arbejde eller i skole uden at miste sin friskhed.

Se opskriften her.

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *