kirstenskaarup.dk

onsdag

14

august 2013

0

KOMMENTARER

rodfrugtlasagne med tomatpesto

Skrevet af , Posted in hovedretter

rodfrugtlasagne med tomatpesto

____________________________________________________________________________________________________________________________________


 

tomatpesto:

50 g tørrede tomater

1 dl vand

½ dl pinjekerner

2 spsk kapers

½ dl olivenolie


 

400 g selleri

250 g søde kartofler

250 g gulerødder

200 g pastinakker

200 g kartofler

50 g valnødder

2 dl soja- eller anden fløde

½ dl tamari

ca. 1 spsk tørret timian


 

Skær tomaterne i mindre stykker og læg dem i 1 dl vand et par timer.

Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.

Purér tomaterne med vand, kapers og olie. Rør evt. lidt mere vand eller olie i – afhængig af temperament og taljemål.

Hak pinjekernerne og rør dem i pestoen. Smag til med salt og peber.

Skær alle grøntsagerne i tynde skiver. Det er bedst at bruge et mandollnjern. Gulerødder og pastinakker skæres på den lange led.

Hak valnødderne groft.

Rør fløden med tamari.

Læg rodfrugterne lagvis i et lavt ovnfast fad. Smør pesto på hvert lag og drys med timian og valnødder. Dryp med fløden.

Læg et lag kartofler øverst og smør fløde ud over kartoflerne.

Læg folie over fadet og sæt det i en 190 grader varm ovn 20 minutter. Fjern folien og bag rodfrugterne færdige endnu ca. 20 minutter.

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

vegetarret, vegetaropskrift, veganerret

 

 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *