kirstenskaarup.dk

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

rødbedesalat m. kirsebær og lakridsdressing

Skrevet af , Posted in salater

rødbedesalat m. lakridssmag

 

rødbedesalat m. kirsebær og lakridsdressing

400 g rødbeder (gerne små nye)

¾ dl balsamico

1 spsk råsukker

4 stjerneanis

200 g kirsebær

ca. 1 tsk lakridspulver (kan udelades)

4 spsk olivenolie

1-2 spsk citronsaft

evt. små blade fra rødbederne

 

Skræl rødbederne og skær dem i papirtynde skiver. Brug gerne en mandolin.

Varm balsamicoen op på en pande. Tilsæt rødbederne og sukkeret. Kog balsamicoen ind for svag varme. Vend rundt i rødbederne ind imellem.

Tag frøene ud af stjerneanisen og knus dem i en morter. Drys dem på rødbederne.

Del kirsebærrene og fjern stenene. Hvis du bruger hele kirsebær, så bevar stilkene, så man kan se, at der er sten i frugterne. Ellers kan det være hårdt ved tænderne!

Rør olie og citronsaft sammen og tilsæt lidt lakridspulver. Smag til med salt, peber og evt. mere lakridspulver.

Hæld dressingen over de varme rødbeder og lad dem afkøle.

Hvis der er spæde blade på rødbederne, så vend en håndfuld i salaten.

 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *