Kirstenskaarup.dk

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

rødbedesalat fra Estland

Skrevet af , Posted in salater

rødbedesalat fra Estland 

 

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

250 g små nye rødbeder

3/4 dl eddike (æble- eller riseddike)

ca. 2 spsk råsukker

4 spsk olivenolie

blade og stængler fra små nye rødbeder

grønne salatblade, fx iceberg og/eller romaine

100 g fast gedeost eller vegansk ost

dild

 

Skræl rødbederne og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. en mandolin.

Bring eddiken i kog sammen med sukkeret. Lad sukkeret blive opløst og læg rødbedeskiverne i lagen. Sluk for varmen og lad rødbederne afkøle. Vend rundt i dem og lad dem evt. stå til næste dag.

Tag rødbederne op af lagen og tilsæt olien. Smag dressingen til med salt og peber og evt. mere sukker.

Skær rødbedestænglerne i tynde skiver og riv rødbedebladene og den grønne salat i små stykker. Bland de tre ting.

Arrangér salaten på et fad med de marinerede rødbeder på toppen.

Skær osten i små strimler og drys dem på sammen med klippet dild. Hæld dressingen over.




vegetarret, vegetaropskrift, veganerret, veganeropskrift, kødfri opskrift

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.