kirstenskaarup.dk

onsdag

12

oktober 2016

8

KOMMENTARER

rispilaf – nu med kvæder

Skrevet af , Posted in hovedretter

15. oktober 2016

 

velkommen igen …

14633068_1254180211279383_2652656547149943385_nFor en del år siden udgav jeg en lille bog om englene og al deres væsen. Nu er bogen udkommet i en ny – lidt mindre – udgave. Faktisk er udgivelsen ment som en lille gavebog eller værtindegave.

I “Engle” møder man de vingede væsener, og jeg forklarer om engle-hierarkierne, om ærkeenglene og hvad de kan hjælpe os mennesker med. Citater fra nutid og fortid belyser skiftende tiders syn på de luftige væsener og deres arbejde for menneskeheden.

Englene er budbringere mellem himmel og jord. De strålende væsener kommer til os med budskabet om håb og kærlighed.

Bogen er indbundet og illustreret med gamle stik og malerier. Forlaget Rosinante. Kr. 59,50.

Bogen kan købes hos boghandleren eller Saxo.dk

 

 


.

12.okober 2016

.

idé til brug af kvæder

kvaeder

hvordan kokkererer man med en kvæde?

Står du mon også med en kurvfuld dejlige kvæder og tænker: “hvad gør jeg lige med de hårde, duftende frugter?”

Sådan havde jeg det selv, og jeg måtte helt til Uzbekistan for at finde en rigtig god idé. Selvfølgelig kan man altid lave kvædekonfekt, men det er alt for sødt for mig. Man kan også koge kvæder med i en marokkansk tagine (skift kvæderne ud med nogle af de søde kartofler) – eller du kan bruge kvæderne i en rødkålssalat, som Camilla Plum gør.

Og da jeg forleden så kvæder i supermarkedet, tænkte jeg, at der måske var flere, der mangler gode ideer til brug af kvæder.

,

pilaf fra Uzbekistan – nu med kvæder

pilaf-i-pande

Pilaf er en klassisk ret fra Centralasien, nærmere bestemt fra Persien. Jeg smagte denne pilaf, da jeg i foråret var i Uzbekistan, hvor den er nationalret. Du har muligvis set opskriften før, men dengang lavede jeg den uden kvæder.

I Uzbekistan blev pilaffen, som jeg var med til at tilberede, lavet med kvæder. Her er husets unge datter i gang med den klassiske ret.

.

næringsindhold i kvæder

Kvæder er C-vitaminrige og indeholder en del betacaroten (A-vitamin) og B-vitaminer samt mineraler som kalk og magnesium (godt for knoglerne), jern, kobber og fosfor.

 

Uzbekistan.pilafpige

 

pilaf med kvæder og mandler

Uzbekistan.pilaf.1

Hvis du allerede har prøvet pilaffen med gulerødder, så prøv at bytte dem ud med kvæder. Det er en rigtig god idé. Se opskrift på pilaffen her.

Pilaffen er lækker med den stærke chili og kardemomme mod de søde rosiner og de knasende mandler.

Hvis du alligevel ikke har lyst til at spise kvæderne, så er en helt anden anvendelse at lægge dem i en skål have dem stående i stuen, hvor de hurtigt ud udbrede deres dejlige duft.

 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

8 Kommentarer

  1. Jette Toft Møller
  2. Lone Geertsen
  3. Merete
  4. Merete

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *