kirstenskaarup.dk

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

risotto med grillede asparges og vilde urter

Skrevet af , Posted in hovedretter

risotto med grillede asparges og vilde urter

risotto med grillede asparges

100 g rødløg

4 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

4 shiitakesvampe

4 dl risottoris

½-3/4 l kogende grøntsagsbouillon

400 g hvide asparges

50 g ramsløg

evt. andre vilde urter som skvalderkål og løgkarse

1-2 spsk citronsaft

1 tsk rosenpeber

evt. tør ost

 

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien 4-5 minutter. Bræk svampene i små stykker og kom dem i gryden (smid stokkene ud).

Kom risen i gryden og svits dem et øjeblik. Tilsæt bouillonen lidt ad gangen. Lad risen opsuge væden, før du hælder mere på. Læg låg på gryden ind imellem.

Skræl aspargesene og skær dem i stykker på 4-5 cm. Tag 1/3 fra og skær denm igennem. Grill dem på grillpanden og sæt dem til side.

Snit de vilde urter fint og kom dem i risottoen, når den er al dente, bidefast. Tilsæt også de aspargesstykker, der ikke er grillet samt citronsaft. Lad risottoen simre endnu 2 minutter. Smag til med salt, friskkværnet peber og citronsaft.

Det er en smags sag, hvor ”våd”, du ønsker risottoen. Nogle spiser den nærmest som suppe, andre ønsker den mere tør.

Servér risottoen portionsvis og arrangér de grillede stykker asparges på toppen. Drys med lidt knust rosenpeber.

Du kan evt. give en tør ost til, som man selv river, eller du kan vende ½ dl reven ost i retten, samtidig med at du tilsætter aspargesene.

 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *