kirstenskaarup.dk

fredag

4

maj 2018

6

KOMMENTARER

radisesalat med valnødder og ramsløg – sæson for radiser i Transsylvanien

Skrevet af , Posted in rejser, salater

.

i Transsylvanien er radiserne så store som majroer!

Da jeg sidste år i august besøgte det område i Rumænien, der hedder Transsylvanien, tabte jeg mit hjerte til det smukke stykke land med de gamle maleriske middelalderbyer Sibiu, Brasov og Sigisuara – og ikke mindst de mange kirker og kirkeborge, slotte og forsvarsværker, nogle tilbage til 1300-tallet, som ligger spredt ud over landskabet som perler på en snor.

Transsylvanien er nok for de fleste danskere mest kendt for myten om Dracula. Som bekendt er hvidløg en ingrediens, der kan holde vampyrerne på afstand, men når man lige nu besøger et transsylvansk marked, er det radiser og ramsløg, der dominerer.

.

radiser så store som majroer

Radiserne er kæmpestore på markedet i Sibiu. De minder på ingen måde om de små rødder, vi kender i Danmark. Derfor er et lille bundt her nok til en hel salat, mens vi hos os må bruge 3-4 bundter for at få salat nok til 4 personer.

.

ramsløg er også i sæson i Transsylvanien

Der bliver også langet masser af ramsløg over disken på markederne i disse uger, så jeg syntes det var oplagt at sammensætte en salat med de to ingredienser plus valnødder, som også er en meget populær spise på disse kanter.

.

Salaten nedenfor er ikke specielt transsylvansk, men det skal ikke afholde dig fra at nyde den. Jeg er selv vild med radiser, og jeg synes, at de ofte spiller en alt for tilbagetrukket rolle i salater og andre retter. Her får de virkelig oprejsning! Og så må de nye danske radiser vel også være lige på trapperne.

.

en salathilsen fra Transsylvanien

radisesalat med valnødder og bladselleri

(4 personer)

50 g rosiner

50 g valnødder

2-3 bdt radiser

2-3 stilke bladselleri

en stor håndfuld ramsløg

dressing:

4 spsk olivenolie

2 spsk lime- eller citronsaft

2 fed presset hvidløg

salt, friskkværnet peber, rørsukker

.

Overhæld rosinerne med kogende vand og lad dem stå 10-15 minutter.

Hak valnødderne groft.

Skær radiserne i kvarte eller i skiver. Bevar evt. nogle af de grønne blade.

Snit bladsellerien i tynde skiver.

Snit ramsløgene.

Afdryp rosinerne og bland dem med radiser, bladselleri, ramsløg og valnødder.

Rør dressingen sammen og smag til med salt, peber og evt. lidt sukker.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt.

.

På dette billede har jeg lavet en variation af salaten med ristede mandler i stedet for valnødder.

 

.

Print Friendly, PDF & Email
Share

6 Kommentarer

  1. Dorit
  2. Pia Bach
  3. Dorit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *