Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

tirsdag

17

september 2013

0

KOMMENTARER

quinoasalat m. pestodressing

Skrevet af , Posted in salater

en salat fuld af sundhed

quinoasalat med pesto

 

quinoasalat med oliven

quinoa i sigteoliven 3 Borough market

quinoa er et genialt næringsmiddel

Quinoa dyrkes i Andesbjergene, hvor den hårdføre plante kan trives i kulde og næsten uden vand.

På de lokale indianeres sprog betyder quinoa “moder korn”. Det siger lidt om, hvor stor betydning frøet har i lande som Bolivia og Peru. Læs mere om quinoa her.

De små quinoafrø er meget proteinrige, og så er de desuden smukke i denne salat med grønt, gult og rødt.

 

quinoasalat med pestodressing

100 g rød quinoa

250 g broccoli

200 g gulerødder

1 rød peberfrugt

25 g sorte oliven

25 g grønne oliven

et par håndfulde grønne blade, fx rødbedeblade, feldsalat, ruccola etc.

 

pesto:

50 g pinjekerner, valnødder eller mandler

4 fed hvidløg

1 stor potte basilikumblade

1 dl reven, tør ost

ca. 1 dl olivenolie 

1-2 spsk citronsaft

 

Læg quinoaen i vand en kvarters tid. Skyl den og kom den i en gryde. Hæld dobbelt mængde vand ved og kog quinoaen ca. 15 minutter. Alt vandet skal være fordampet. Lad quinoaen afkøle i gryden.

Del broccolien i små buketter. Skær stokken i små terninger. Hæld kogende vand på kålen og afdryp den straks.

Skær gulerødderne i tynde skiver.

Skær peberfrugten i små terninger.

Bland alle ingredienserne til salaten.

Pestoen:

Kom pinjekerner, hvidløg, basilikum og ost i blenderen. Tilsæt olien lidt ad gangen og blend til pestoen er findelt.

Tilsæt så meget olie, at konsistensen bliver passende. Jeg foretrækker pestoen uden for meget olie, men det er en smagssag.

Smag til med salt, peber og citronsaft.

Du kan blande et par skefulde pesto i salaten – eller du kan servere den til salaten separat.

 

quinoasalat m pesto 1

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.