kirstenskaarup.dk

tirsdag

7

oktober 2014

0

KOMMENTARER

quinoasalat m broccoli og røde gulerødder

Skrevet af , Posted in salater

kulørt salat med sennepsdressing

quinoasalat-m-gulerod-og-broc

De små quinoafrø er meget proteinrige, og en quinoasalat er derfor altid et godt supplement til en hovedret.

 

kulkørte gulerødder

gulerc3b8dder-x-tre

Der er kommet flere gamle sorter gulerødder frem, fx gule, røde og tofarvede. Men man kan naturligvis også bruge de kendte orange rødder.

 

quinoasalat m broccoli og røde gulerødder 

150 g quinoa

250 g broccoli

250 g gulerødder, evt. røde, gule og tofarvede

2 julesalat

dresssing:

5 spsk olivenolie

2 spsk citronsaft

ca. 1 spsk sennep

1 spsk finthakket skalotteløg

1 fed presset hvidløg

salt, peber, råsukker

 

Læg quinoaen i vand et kvarters tid. Skyl den og kom den i en gryde. Hæld dobbelt mængde vand og et drys salt ved og kog quinoaen 15-20 minutter. Alt vandet skal være fordampet. Lad quinoaen afkøle i gryden.

Skær broccolien i små buketter. Skær stokken i terninger. Hæld evt. kogende vand over og lad kålen stå et par minutter. Afdryp den.

Skær den/de valgte gulerødder i tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.

Skær julesalaten i ringe og bland alle ingredienserne.

Rør dressingen sammen og smag til med salt, peber, sukker og evt. mere sennep og/eller citron.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt.

quinoasalat-m-gulerod-og-broc-1

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *