Kirstenskaarup.dk

tirsdag

7

oktober 2014

0

KOMMENTARER

quinoasalat m broccoli og røde gulerødder

Skrevet af , Posted in salater

kulørt salat med sennepsdressing

quinoasalat-m-gulerod-og-broc

De små quinoafrø er meget proteinrige, og en quinoasalat er derfor altid et godt supplement til en hovedret.

 

kulkørte gulerødder

gulerc3b8dder-x-tre

Der er kommet flere gamle sorter gulerødder frem, fx gule, røde og tofarvede. Men man kan naturligvis også bruge de kendte orange rødder.

 

quinoasalat m broccoli og røde gulerødder 

150 g quinoa

250 g broccoli

250 g gulerødder, evt. røde, gule og tofarvede

2 julesalat

dresssing:

5 spsk olivenolie

2 spsk citronsaft

ca. 1 spsk sennep

1 spsk finthakket skalotteløg

1 fed presset hvidløg

salt, peber, råsukker

 

Læg quinoaen i vand et kvarters tid. Skyl den og kom den i en gryde. Hæld dobbelt mængde vand og et drys salt ved og kog quinoaen 15-20 minutter. Alt vandet skal være fordampet. Lad quinoaen afkøle i gryden.

Skær broccolien i små buketter. Skær stokken i terninger. Hæld evt. kogende vand over og lad kålen stå et par minutter. Afdryp den.

Skær den/de valgte gulerødder i tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern.

Skær julesalaten i ringe og bland alle ingredienserne.

Rør dressingen sammen og smag til med salt, peber, sukker og evt. mere sennep og/eller citron.

Hæld dressingen over salaten og vend rundt.

quinoasalat-m-gulerod-og-broc-1

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.