kirstenskaarup.dk

fredag

24

april 2015

4

KOMMENTARER

porrer bagt med låg af røsti

Skrevet af , Posted in hovedretter

.

.

på café i Aarhus

ganefryd.2

I sidste uge var jeg i Aarhus og fik lejlighed til at kigge indenfor i den forholdsvis nye vegetariske Café Ganefryd i Borggade med både vegetarisk og vegansk mad.

Jeg skulle mødes med min gode og højt værdsatte kollega Anette Harbech Olesen, som er ekspert i sundhed, sund mad, sunde produkter etc. og forfatter til en række kogebøger. Hvis du ikke allerede abonnerer på Anettes nyhedsbrev: madforlivet.dk, kan jeg varmt anbefale det. Det bliver man klog af!

 .

Café Ganefryd

ganefryd

Jeg kan også varmt anbefale Café Ganefryd. Det er et lille hyggeligt og intimt sted med masser af lækre sandwichs og salater på menuen. Også skønne veganske kager lokker, og deres safter er helt særligt gode.

Hvadenten man blot skal have en god kop kaffe med lidt til den søde tand eller en mættende frokost, så læg vejen forbi. Jeg er ked af, at jeg ikke bor i Aarhus!

 

stop madspild!

brød-ganefryd

På Café Ganefryd er de selvfølgelig også ressourcebevidste. Vi smagte et af cafeens nybagte brød, hvor nogle af resterne fra gårsdagens salater havde fundet vej til dejen. Det er en form for genanvendelse jeg ikke selv havde tænkt på. Men det viser, hvor mange muligheder der er for at bruge rester.

På brødet ovenfor kan man se, at det i dette tilfælde bl.a. har drejet sig om rødkålssalat.

 

 


 

.

spicy porrer med røsti på toppen

porrer-m-rösti.A

Her er en “mens-vi-venter-på-de-nye-grøntsager”-ret. Porrerne smager stadig dejligt, og en gang karry pifter dem ekstra op.

De gamle kartofler er velegnede som røsti, der dækker porreretten med et sprødt “låg”. Og så laver retten nærmest sig selv i ovnen.

Røsti er den klassiske sweiziske kartoffelret, hvor kartoflene rives og normalt steges på panden som en “pandekage”. Her er de blevet til dække for porrerne.

.

porrer bagt med låg af røsti

150 g løg

600 g rensede porrer

4 fed hvidløg

olivenolie

1/2-1 spsk karry afhængig af styrken

2 spsk citron- eller limesaft

2 dl sojafløde eller anden fløde

50 g mandler

4 spsk små tørrede tomater i olie

600 g kartofler

 

porrer-m-rösti.3porrer-bagt-m-rösti.1

 

Skær løgene i tynde både. Skær porrerne i stykker på 3-4 cm (brug så meget af den grønne top som muligt). Hak hvidløgene.

Varm 2-3 spsk olie op på en stor pande eller wok og tilsæt karryen. Svits den til den begynder at dufte.

Kom løgene på panden og svits dem et par minutter. Tilsæt porrerne og svits også dem nogle minutter. Hæld citrussaft og fløde i panden. Fjern panden fra varmen og smag til med salt.

Hæld grøntsagerne i en ovnfast form.

Del mandlerne og drys dem på sammen med tomaterne.

Riv kartoflerne som til røsti og rør 2 spsk olie i sammen med et lille drys salt og peber. Bred kartoflerne ud over porrerne og sæt fadet i en 200 grader varm ovn.

Bag retten til overfladen er gylden, 30-40 minutter.

 

porrer-bagt-m-rösti

Hvis du vil printe opskriften ud, så klik på save/share nedenfor. Klik derefter på print friendly. Så kan du printe ud uden at få billederne med.

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

4 Kommentarer

  1. Wanda

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *