kirstenskaarup.dk

fredag

23

august 2013

2

KOMMENTARER

porrepateer med romescosovs og trøffelrør

Skrevet af , Posted in hovedretter

porrepateer med romescosovs og trøffelrør

 

pateer:

300 g rensede porrer

50 g skalotteløg

2 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1 dl rasp

2 æg

evt. 2-3 spsk sojafløde eller anden fløde

ca. 8 store salat- eller spinatblade + 16 små blade til trøffelrørene

frisk krydderurt

romescosovs:

50 g skalotteløg

2 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1 lille rød peberfrugt

200 g tomater

20 g hasselnødder

20 g mandler

2 spsk tomatpasta

et nip cayennepeber (evt. tørret chili)

1 bdt persille

citronsaft

pastarør med trøffelfyld:

16 pastarør

trøffelpasta (købes i glas)

 

Snit porrerne og hak løg og hvidløg. Svits de tre ting i olien ca. 5 minutter og lad dem afkøle.

Tilsæt raspen og smag til med salt  og peber.

Rør æggene i et ad gangen. Hvis farsen er for fast, kan der tilsættes lidt fløde.

Smør fire små ovnfaste forme med olie og læg de grønne blade i, så de går op ad kanterne i formene.

Fordel farsen i formene og bag dem i en 190 grader varm ovn 25-30 minutter.

De små pateer kan laves dagen før de skal serveres og varmes i ovnen 5-10 minutter.

Sovsen kan også laves dagen i forvejen: hak løgene og svits dem i olien, til løgene er klare.

Hak peberfrugten og tomaterne fint (fjern kernerne fra peberfrugten) og kom dem i gryden med løgene.

Hak nødder og mandler og tilsæt dem sammen med tomatpasta, cayennepeber og ½ dl vand.

Læg låg på gryden og lad sovsen simre svagt ca. 10 minutter. Tilsæt mere vand, hvis sovsen koger for meget ind.

Hak persillen og kom den i sovsen. Smag godt til med salt, peber, citronsaft og et nip sukker.

Læg pastarørene i kogende vand og kog dem 8 minutter. Afdryp og afkøl dem.

Fyld en lille teskefuld trøffelpasta i hvert rør og varm dem op i ovnen sammen med pateerne og sovsen.

 

forslag til servering

Hvis du laver alle rettens tre elementer dagen før, maden skal serveres, så varm det hele op i en 200 grader varm ovn 10-15 minutter.

Sæt pateerne i en lav bageform sammen med de fyldte pastarør og læg folie over formen.

Pastarørene vil blive gyldne og lidt sprøde, når de har været i ovnen.

Varm sovsen separat i en ovnfast skål.

Servér de tre ting som på fotoet. Læg trøffelrørene på hver et lille salatblad og pynt med lidt frisk krydderurt.

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

2 Kommentarer

  1. Dorit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *