kirstenskaarup.dk

torsdag

9

oktober 2014

2

KOMMENTARER

porrepaté med valnødder

Skrevet af , Posted in hovedretter

porrer i lækker paté

porrepate-4

paté eller frikadeller

porrepate-ubagt

porrepate-frikadeller-1

Tv.:pateen er parat til at komme i ovnen.

Th.: porrefarsen kan også steges som frikadeller.

En paté er praktisk mad, både som hovedret og som pålæg. Spis evt. ovnbagte rodfrugter til, se nedenfor.

 

porrepaté med valnødder

¾ kg porrer

4 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

50 g valnødder

200 g hytteost

100 g sojaflager (eller kornflager, evt. havregryn)

ca. 50 g rasp

1 spsk tørret, smuldret salvie

1 spsk tørret oregano

1 ½-2 dl sojafløde eller anden fløde

3-4 æg (kan erstattes af 3-4 spsk HUSK)

 

Rens porrerne grundigt. Brug så meget som muligt af den grønne top. Tag ca. 1/2 porre fra. Skær resten af porrerne i strimler og hak hvidløgene.

Svits begge dele i olien, til porrerne er bløde.

Hak valnødderne og rør dem i porrerne sammen med hytteost, sojaflager, rasp, krydderurter og fløde. Tilsæt også et drys salt og peber.

Lad farsen stå 5-10 minutter og vurdér konsistensen. Måske skal der lidt mere rasp eller fløde i.

Smag farsen godt til, også med krydderurterne.

Rør æggene i et ad gangen. Jo flere æg, du bruger, desto fastere bliver konsistensen i den bagte paté.

Kom farsen i en smurt bage- eller postejform.

Skær det resterende stykke porre i sammenhængende skiver og læg dem på pateen.

Læg folie over formen og sæt den i en 200 grader varm ovn 20 minutter. Fjern folien og bag pateen til den er gylden og fast, når du prikker i den med en finger, 30-40 minutter.

Du kan også stege frikadeller af farsen. Her vil 2 æg være passende.

 

både paté og frikadeller er velegnede som pålæg

porrepate-frikadelle

 

porrepate-1

 

ovnbagte rodfrugter med svampe og lakrids

ovnbagte grøntsager m lakrids

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

2 Kommentarer

  1. Hanne brix

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *