kirstenskaarup.dk

torsdag

22

august 2013

0

KOMMENTARER

pandekager med ratatouille

Skrevet af , Posted in hovedretter

pandekager med fransk fyld

pandekager med ratatouille

pandekager:

125 g hvedemel

50 g spelt- eller fuldkornshvedemel

3 1/2 dl mælk, sojamælk eller vand

1 tsk salt

3 æg

2 spsk olie + olie til stegning

ratatouille:

100 g løg

4 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

1 stor aubergine

250 g squash

1 rød peberfrugt

1 gul peberfrugt

1/2 kg tomater

1/2 spsk tørrede provenceurter

en håndfuld friske basilikumblade

 

Pisk de to slags mel ud i væden. Tilsæt saltet og pisk æggene i et ad gangen. Rør olien i og lad gerne dejen stå en halv times tid, inden der bages pandekager af den.

Bag ca. 12 tynde pandekager og hold dem varme.

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien.

Skær auberginen og squashene i små tern. Skær stilken af peberfrugterne og fjern kernerne. Skær peberfrugterne og tomaterne i tern.

Steg auberginen sammen med løgene ved rask varme 3-4 minutter. Måske må der tilsættes lidt mere olie.

Kom squash, peberfrugter, tomater, tørrede urter og basilikum i gryden. Drys med lidt salt, peber og sukker. Lad ratatouillen simre under låg 15-20 minutter. Tilsæt evt. lidt væde.

Smag til og fordel fyldet i pandekagerne. Fold dem sammen og drys med lidt mere frisk basilikum.


tip

Hvis du ikke spiser æg og mælk, så bag de indiske pandekager, dosaer, af sojamel og rismel.

 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *