kirstenskaarup.dk

tirsdag

27

august 2013

0

KOMMENTARER

ovnbagte rodfrugtchips

Skrevet af , Posted in tilbehør

chips med god samvittighed

rodfrugtchips

 

rodfrugtchips papirrodfrugtchips.4

Chips af rodfrugter er dyre at købe, så der er al mulig grund til at lave dem selv.

Lav gerne en stor portion. Skiverne krymper en del under tørringen, og de får hurtigt ben at gå på.

Du kan enten tørre dem langsomt ved 110 grader eller i kort tid ved 200 grader.

Chipsene er bedst samme dag, de er tørret. Er de blevet bløde, kan de sættes i ovnen igen nogle minutter.

 

5-6 rodfrugter (rødbeder, pastinakker, gulerødder, persillerødder, jordskokker etc.)

4-5 spsk olivenolie

salt, gerne Maldon

evt. tørrede krydderurter

.

Skær rodfrugterne i papirtynde skiver. Brug gerne et mandolinjern.

Læg skiverne på bagepapir på en bageplade.

Dryp med olien og drys med lidt salt.

Vend rundt i skiverne og sørg for, at de ligger i et enkelt lag.

Sæt pladen i en 200 grader varm ovn og bag chipsene til de er gyldne og sprøde, 10-15 minutter.

.

rodfrugtchips papir

.

Hvis du vil tørre chipsene langsommere – måske samtidig med at du laver langtidsbagte tomater, så sæt dem i en 120-130 grader varm ovn ca. 40 minutter.

Hold øje med dem, så de ikke bliver brændte!

 

rodfrugtchips bakke

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *