kirstenskaarup.dk

mandag

16

april 2018

8

KOMMENTARER

ovnbagte kartofler, løg og hvidløg

Skrevet af , Posted in tilbehør

.

førstehjælp til de gamle kartofler  

 

Nu lysner det. Både direkte og i overført betydning. Dagene er blevet længere, solen skinner, og anemonerne blomstrer. Og snart må vinterens knolde og rødder vige pladsen for de nye, spæde grøntsager.

Selv har jeg lige svælget i årets første økologiske asparges. Det er en af de allerstørste mad-dage i mit univers! Kun de første nye kartofler kan fremkalde samme fryd.

Men de nye kartofler må vi vente på lidt endnu. Så skal de lidt vintertrætte gamle kartofler stadig nydes som tilbehør, har de brug for lidt hjælp. Her har de fået en lidt sprød overflade og optimeret smag ved at komme i ovnen ved høj temperatur.

Og når kartoflerne følges af to slags løg og hvidløg, kommer der ekstra smag på paletten. Dette nemme tilbehør passer fint til bøffer, frikadeller og pateer, se nedenfor.

..

ramsløgene er klar til høst

På mit eget lille ramsløg-sted er de grønne blade omsider trængt gennem bladdækket. Jeg tror mine ramsløg er de sidste i Danmark til at vise sig. Så meget desto større er glæden, når de endelig er store nok til en lækker ramsløgpesto.

Pestoen passer perfekt til de bagte kartofler og hovedretterne nedenfor.

.

ovnbagte kartofler, løg og hvidløg

(4 personer)

300 g løg (gerne både gule og røde)

1 helt hvidløg

600 g kartofler

olivenolie

salt, friskkværnet peber

frisk timian eller anden krydderurt

.

Skær løgene i kvarter. Skær hvidløgsfeddene igennem.

Skær kartoflerne i 1-2 cm tykke skiver.

Læg løg og kartofler (gem hvidløgene) i ét lag på en smurt bageplade. Pensl med olivenolie og drys med lidt salt og peber.

Sæt pladen i en 250 grader varm ovn 10 minutter.

Skru varmen ned til 200 grader.

Tag pladen ud og vend kartofler og løg. Tilføj hvidløgene og pensl med lidt olie igen.

Bag grøntsagerne færdige endnu 8-10 minutter.

Pynt med frisk timian ved serveringen.

.

spis de bagte grøntsager  til fx gulerodsbøffer

Se opskriften her.

.

… eller vælg svampe/mandelfrikadeller

Se opskriften her.

.

… eller hvad med bønnepate?

Se opskriften her.

.

… og så er ramsløgene også fremme

Ramsløgpesto passer fint til en hovedret med bagte kartofler og løg. Se opskriften her.

.

.

Print Friendly, PDF & Email
Share

8 Kommentarer

  1. Laila
  2. Jette Toft Møller

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *