kirstenskaarup.dk

tirsdag

9

juli 2013

0

KOMMENTARER

ovnbagte grøntsager i pergament

Skrevet af , Posted in hovedretter

___________________________________________________________________________________________________________________________________

24 små nye kartofler

8-12 tynde nye gulerødder

8 forårsløg

4 grønne asparges

8 hvide asparges

8 fed hvidløg

olivenolie

1 citron

4 stjerneanis (kan evt. udelades)

bagepapir


Kog kartoflerne 5-6 minutter afhængig af størrelsen. De skal cirka være halvkogte. Afdryp dem.

Skær gulerødderne igennem på langs. Skær forårsløgene over en gang. Skræl de hvide asparges.

Klip 4 store stykker bagepapir ud.

Fordel grøntsagerne på papirstykkerne:  kartofler, gulerødder, forårsløg og asparges.

Skær hvidløgsfeddene i skiver for fordel dem på grøntsagerne. Drys med salt og rigeligt friskkværnet peber. Hæld 1 spsk olivenolie på hver portion og vend rundt i grøntsagerne.

Læg en citronskive og en stjerneanis på hver portion.

Pak pakkerne sammen, så de er helt forseglede. Dampen skal blive inde i pakkerne. Sæt evt. en papirclips i enderne af pakkerne.

Bag grøntsagerne i en 200 grader varm ovn 25-30 minutter. Åbn en af pakkerne og mærk om grøntsagerne er færdige, før du tager pakkerne ud af ovnen.

Servér pakkerne portionsvis, gerne med en urtecreme.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________


urtecreme

2 dl soja quisine eller fløde

evt. lidt mælk eller sojamælk

4 spsk olivenolie

2 fed hvidløg

citronsaft

2 dl finthakkede krydderurter, fx mynte, purløg, løvstikke, persille, koriander etc. – vælg dine egne favoritter, men der må gerne være mange slags


Rør fløden med et mælkeprodukt, hvis du vil have den lidt tyndere. Tilsæt presset hvidløg og olivenolie. Smag til med salt, peber og citronsaft.

Rør de finthakkede urter i og smag til igen.

Servér urtecremen til pakkerne separat. Fordel den evt. i 4 små skåle, så hver får sin portion.


Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *