kirstenskaarup.dk

lørdag

11

oktober 2014

0

KOMMENTARER

ovnbagt fettuccine m svampe og broccoli

Skrevet af , Posted in hovedretter

bagt pasta i godt selskab

bagt-fettuccine-a

Pastaretten er en enkel hverdagsret, som både børn og voksne vil kunne lide. Børnene vil synes, det er sjovt at spise pasta i lagkagefacon.

Retten er sundest, hvis man vælger fuldkornspasta.

 

bagt-fettuccine-1 bagt-fettucine-2a

ovnbagt fettuccine m svampe og broccoli

100 g løg

2 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

300 g svampe

2 spsk citronsaft

200 g broccoli

300 g fettuccine

2 spsk mel (hvede-, kikærte- eller sojamel)

1 dl sojafløde eller anden fløde

ca. 1 dl kogevand fra pastaen

2 æg

100 g parmesanost

 

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til de er let gyldne.

Skær svampene i skiver eller terninger og kom dem på panden. Svits et par minutter og tilsæt citronsaften og et drys salt og peber. Svits endnu et øjeblik. Smag svampene til.

Del broccolien i buketter og skær stokken i terninger. Overhæld broccolien med kogende vand. Lad den stå et par minutter og afdryp den.

Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand ca. 8 minutter. Afdryp den (gem lidt væde) og lad den afkøle lidt.

Skil pastaen, når den er afkølet nok til at kunne håndteres.

Pisk melet ud i fløde og kogevand fra pastaen og bring det til kogepunktet, så væden tykner. Tilsæt evt. mere vand. Smag til med salt og peber. Afkøl det lidt og rør æggene i et ad gangen.

Riv osten og rør godt halvdelen i jævningen. Vend pastaen i.

Læg halvdelen af pastaen i et ovnfast fad og fordel svampe og broccoli ovenpå. Læg resten af pastaen øverst og drys med resten af osten.

Sæt fadet i en 200 grader varm ovn til overfladen er gylden, 15-20 minutter.

bagt-fettuccine-b

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *