kirstenskaarup.dk

tirsdag

27

august 2013

0

KOMMENTARER

orientalsk linseret med mandler og rosiner

Skrevet af , Posted in hovedretter

ris linser mandler

Her er en superenkel og billig – men meget delikat – hverdagsret. Rosinerne giver sødme til ris og linser, og mandlerne tilføjer sprødhed.

Og når det handler om proteiner, er man også rigtig godt kørende med denne ret, der stammer fra Mellemøsten.

rismarked 1

ris linser mandler.2

 

orientalsk linseret med mandler og rosiner

300 g linser

300 g basmatiris

6 kardemommekapsler

1 spsk spidskommenfrø

400  løg

4 fed hvidløg

50 g afskallede mandler

5 spsk olivenolie

100 g rosiner, gerne de gule sultanas

frisk koriander

 

Kog linserne i dobbelt mængde vand ca. 20 minutter.

Kom risene i en gryde med dobbelt mængde vand. Tag frøene ud af kardemommekapslerne og stød dem i en morter. Kom kardemommen i risene sammen med spidskommen og et drys salt.

Læg låg på gryden og lad risen simre 10-12 minutter til alt vandet er fordampet.

Steg imens resten: skær løgene i ringe og hak hvidløgene.

Del mandlerne og rist dem gyldne i 1-2 spsk olie på en pande . Fjern dem fra panden.

Varm resten af olien op på panden og tilsæt løg og hvidløg. Svits løgene til de er gyldne. Tilsæt rosinerne de sidste par minutter.

Afdryp linserne.

Læg risene på et fad. Læg linserne ovenpå og fordel løgene øverst. Drys med mandlerne og frisk koriander.

Hvis man holder af sovs, kan man servere en tomatsovs til – og en salat, fx en græsk salat.

 

ris linser mandler 3

 

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *