kirstenskaarup.dk

onsdag

14

august 2013

20

KOMMENTARER

nøddepaté med brun sovs

Skrevet af , Posted in hovedretter

når nødder går til fest …

 

nøddepaté m brun sovs

2 tørrede shiitakesvampe eller en håndfuld tørrede karljohansvampe

200 g blandede nødder: fx hasselnødder, mandler, valnødder, solsikkekerner etc.

250 g skalotteløg

2 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

300 g kartofler

1 spsk tørret salvie

1 spsk tørret timian

2 spsk citronsaft

2 dl rasp

2 spsk HUSK (loppefrøskaller) eller 2 æg

100 g ost, fx emmentaler eller vegansk ost

3-4 spsk tamari (soja)

2 dl væde, fx udblødningsvandet fra svampene og/eller soja quisine eller anden fløde

 

Læg svampene i blød en times tid. Hak dem fint. Gem vandet.

Hak nødderne og rist dem gyldne på en tør pande. Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er bløde.

Riv kartoflerne og kom dem på panden sammen med svampene, krydderurterne og citronsaften. Svits endnu et par minutter.

Kom blandingen i en skål og tilsæt nødder, rasp, HUSK (eller æg) . Riv osten og rør den i.

Smag til med tamari og peber. Rør væden i. Tilsæt så meget væde, at farsen bliver sammenhængende men ikke for fast.

Læg farsen i en smurt ovnfast form. Pynt evt. med et par salvieblade på toppen.  Bag pateen i en 190 grader varm ovn 35-40 minutter.

Julepateen kan spises varm eller kold.

Servér brunede kartofler, rødkål eller rødkålssalat til pateen – samt:


brun sovs

2 1/2 dl soja quisine eller anden fløde

1 spsk citronsaft

3-4 spsk tamari

evt. 2 spsk cognac

evt. maizenamel


Bring fløden til kogepunktet med citronsaften. Smag til med tamari, peber og evt. lidt cognac.

Rør ca. 1/2 spsk maizenamel ud i lidt vand og jævn sovsen, hvis du ønsker den lidt tykkere.

julepaté.2


Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

20 Kommentarer

  1. Wanda
  2. Kerstin
  3. Connie
  4. Lilian Pedersen
  5. Michelle
  6. Mette Larsen
  7. Lene Bodekær Herler
  8. Susanne Tinggaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *