kirstenskaarup.dk

onsdag

7

januar 2015

0

KOMMENTARER

nem og billig januarmad: spansk kartoffeltortilla

Skrevet af , Posted in rejser, Ugens tema

9. januar 2015

 

små kålpakker i kokossovs

spidskålspakker

Mens vi er ved kålen, vil jeg minde om de små pakker med fyld af quinoa, svampe og andet godt – bagt i en mild kokossovs.

Kåldolmerne kan laves med spidskål, hvidkål, rødkål, savvoykål eller raddichiosalat.

Se opskriften her.

 


8. januar 2015

 

kål behøver ikke være = med kedelig

spidskål.blomkål

Kål er en rigtig vintergrøntsag. Jeg synes godt nok, at spidskål hører forsommeren til, men nu kan man få den året rundt. Jeg synes, man skal spise grøntsager i deres naturlige sæson, men det er svært at holde sig fra spidskålen! Men retten nedenfor kan også laves med hvidkål eller savoykål.

Vi får nemt for få mineraler og andre gode stoffer i vores mad. Det kan man bl.a. afhjælpe ved at spise tang. Her er en japansk opskrift med masser af vitaminer og mineraler – og en smag, der virkelig gør én glad på en mørk januardag. Og så er den lille ret ekstrem kaloriefattig.

 

dampet japansk kål med svampe 

spidskål.japansk

Se opskriften her.

 


 

 

7. januar 2015

 

kærlige madhilsener fra Mallorca

mallorca.tage

Mallorca er en spændende ø at besøge. Også om vinteren. Der er masser af kultur, smuk arkitektur, afvekslende natur og dejlige restauranter. Jeg fik masser af dejlig mad, da jeg fejrede jul i Palma. Bl.a. de små “hapsere”, tapas, der også fås vegetarisk, bl.a. med den spanske tortilla.

Tortilla, den spanske æggekage med kartofler, kan også spises som hovedret, se nedenfor. Men først kan man samle appetit på en hyggelig slentretur gennem Palma.

 

omkring Palmas katedral

mallorca.v-kirken

Palma er gigantiske bygninger med buer og spir …

mallorca-ved-kirken

… gamle bygninger med solide træporte

mallorca.mur

og sol og skygge i et træ, der læner sig mod en gammel mur …

 

lagkagehuse

mallorca.jugendhus

Gaudi har ikke levet forgæves: i Palma er der både jugendstil og art novou.

 

caféliv i et solbeskinnet Palma

mallorca.restaurant

Jeg kan ikke love høj sol og palmer som her fra Palma juleaftensdag. Til gengæld har jeg en opskrift på en ægte spansk tortilla med kartofler. Man kan vist godt tillade sig at kalde kartoffelomeletten en spansk nationalret.

Egentlig er tortilla en tynd majspandekage, som stammer fra Sydamerika, men i Spanien kaldes æggekage med kartofler også for tortilla.

 

kokken er i gang med tortillaen

mallorca.kok

Her er Mariana i gang i køkkenet med en kartoffeltortilla, som jeg har opgraderet en lille smule, se nedenfor.

 

spansk tortilla med kartofler og tomater – og et blad grønkål

tortillas

Se opskriften her.

 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *