Kirstenskaarup.dk

torsdag

22

august 2013

0

KOMMENTARER

mulligatawny suppe

Skrevet af , Posted in supper

mulligatawny suppe

Mulligatawny er ikke en “ægte” indisk suppe – selv om den smager af indien. Suppen blev udviklet af englænderne under kolonitiden.

Men indisk eller ej, suppen er dejlig – og så er det i øvrigt den suppe, som serveres hver nytårsaften i filmen “90års fødselsdagen”.

 

100 g løg

2 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

6 kardemommekapsler

1 ½ dl brune ris

8-10 dl grøntsagsbouillon

200 g gulerødder

1 stor peberfrugt

200 g æble

2-3 tsk garam masala

citronsaft

evt. 4 spsk yoghurt

evt. lidt frisk kokos

persille eller koriander


Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare.

Tag kardemommefrøene ud af kapslerne og stød dem i en morter. Tilsæt dem og svits dem med et par minutter.

Kom risene i gryden og hæld bouillonen ved. Læg låg på gryden og lad suppen simre ca. 25 minutter.

Skær gulerødderne i skiver. Skær peberfrugt (fjern kernerne) og æble i små terninger.

Kom de tre ting i suppen sammen med garam masala. Kog suppen til risene er helt møre, endnu 5-10 minutter.

Smag til med garam masala, citronsaft, salt og peber.

Du kan sætte en skefuld yoghurt på hver portion og dryssse med frisk reven kokos – eller give et helt kokosstykke til separat.

Drys med hakket persille eller koriander.


tip

Du kan bruge karry i stedet for garam masala. I så fald svitses karryen i olien straks fra start, inden løgene tilsættes


Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.