Kirstenskaarup.dk

søndag

12

oktober 2014

0

KOMMENTARER

marokkansk grøntsagsgryde m kikærter

Skrevet af , Posted in hovedretter, rejser

mad fra Marokko

 

Hvis du har lyst til flere opskrifter fra Marokko, så kig i min bog “Vegetarisk køkken. Marokko”.

Desværre har bogen længe været udsolgt, men nu fås den som E-bog hos Saxo. Kig her.

 

Marokko.cover

 

 

marokkansk-kikc3a6rteg-4

marokkansk hverdagsmad

Denne ret ville man i Marokko lade simre i timevis i den klassiske gryde med konisk låg, som hedder tagine.

Jeg har valgt at lave den lynhurtigt i en almindelig gryde, da jeg godt kan lide, at grøntsagerne ikke bliver for bløde. Hvis du har kogte kikærter i fryseren eller bruger kikærter fra dåse, er retten lavet under en halv time.

På markederne i Marokko kan man købe både tørrede kikærter og kikærter, som er udblødt og kogt, som det ses på billedet nedenfor. Kikærter er simpelt hen basismad i Marokko.

Den stærke puré af chili og krydderier, harissa, passer godt til retten. Servér også gerne couscous til – eller en salat med perlebyg, majs og græskarkerner – eller en salat med andre korn.

kikc3a6rter-i-sc3a6k

kikc3a6rtemand-maroc

 


marokkansk grøntsagsgryde m kikærter

150 g kikærter (eller 2 dåser)

100 g løg

4 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

2 tsk gurkemeje

2 tsk kanel

1 tsk chiliflager

1 spsk spidskommenfrø

350 g gulerødder

3 spsk tomatpasta

2-3 dl grøntsagsbouillon

350 g spidskål eller hvidkål

350 g squash

200 g broccoli eller blomkål

150 g sherrytomater (evt. fra dåse)

4 spsk kapers

en håndfuld mynteblade

harissa

marokkansk-kikc3a6rteg-2

harissa-maroc

 

Sæt kikærterne i blød natten over og kog dem i nyt vand 15-20 minutter. Afdryp kikærterne.

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien et par minutter. Tilsæt krydderierne.

Skær gulerødderne i stave og kom dem i gryden sammen med tomatpastaen og bouillonen. Lad retten simre 3-4 minutter.

Skær spidskålen i store terninger. Skær squashene i skiver og del broccoli eller blomkål i små buketter.

Kom grøntsagerne i gryden og tilsæt evt. lidt mere bouillon, hvis der er kogt for megen væde væk.

Lad grøntsagerne simre 4-8 minutter, afhængig af, hvor møre du ønsker dem.

Tilsæt tomaterne de sidste par minutter. De skal blot være gennemvarme.

Kom kapers og mynteblade i retten og smag godt til med salt og evt. et nip sukker.

Servér evt. den stærke chilipasta, harissa, til. Se her, hvordan den laves. Harissa kan også købes færdig i supermarkeder eller hos indvandrerkøbmænd.

Drys med lidt mere mynte ved serveringen.

 

marokkansk-kikc3a6rteg-1

marokkansk-kikc3a6rteg

 

maokkansk-kikc3a6rteg-3

 

couscous og salat med perlebyg, majs og græskarkerner

couscous-m-frugt-2salat-m-perlebyg-og-majs-21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.