marinerede peberfrugter med venner
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in frokostretter, salater, tilbehør
marinerede peberfrugter med venner
______________________________________________________________________________________________________________________________________________
marinade
3/4 dl olivenolie
1 spsk balsamico
2 spsk frugteddike
2 tsk sennep
2 tsk tørret oregano
1 finthakket chili (fjern kernerne)
6 forårsløg
250 g gulerødder
2 stilke bladselleri
3 peberfrugter
250 g champignon
1 dl sorte nicoise oliven
Rør dressingen sammen og smag den godt til med salt og sukker.
Skær løgene i tre stykker. Skær gulerødderne i stave. Snit bladsellerien. Skær peberfrugterne i strimler og skær svampene i kvarte.
Brig lidt vand i kog i en gryde og damp først løg og gulerødder 3 minutter. Afdryp dem og læg dem i en skål. Dryp lidt af dressingen over.
Læg bladselleri, peberfrugt og svampe i det kogende vand og damp dem 2 minutter. Afdryp dem og læg dem i skålen. Hæld resten af dressingen over og vend godt rundt.
Bland svampene i salaten og dæk med husholdningsfolie. Lad salaten stå nogle timer eller gerne til næste dag. Vend rundt af og til.
Smag til igen og servér salaten som tilbehør til frikadeller eller postejer.
tip
Du kan tilsætte andre grøntsager til salaten, fx små buketter broccoli.
Brug endelig kogevandet til en suppe – det er smækfyldt med vitaminer.