kirstenskaarup.dk

mandag

26

august 2013

14

KOMMENTARER

mandelpostej

Skrevet af , Posted in hovedretter

julepostej så englene synger

mandelpostej m engel.a

En nøddepaté eller en mandelpostej til julemiddagen er det klassiske valg for os, der ikke spiser kød. Der findes mange forskellige udgaver. 

 

mandelpostej

150 g champignon eller andre svampe

150 g løg

6 fed hvidløg

½ kg porrer

4 spsk olivenolie

150 g mandler og/eller solsikkekerner (du kan også bruge græskarkerner)

100 g tør vegansk ost (kan udelades)

150 g trekornsflager eller andre kornflager

4-5 spsk tamari (soja)

friskkværnet peber

ca. 1 spsk tørret timian eller oregano

4 spsk loppefrøskaller

1/2-1 dl sojafløde

evt. rasp

 

Hak svampene fint.

Hak løg og hvidløg – og snit porrerne.

Svits løg, hvidløg, porrer og svampe i olien, til løgene er bløde og let brune.

Hæld blandingen i en stor skål.

Hak mandler og/eller solsikkekerner og rør dem i grøntsagerne.

 

mandler kværnede

 

Riv osten og tilsæt den sammen med kornflagerne.

Smag godt til med tamari og peber. Tilsæt den valgte krydderurt.

Pisk loppefrøskallerne i sojafløden og rør det i farsen. Pres farsen sammen i en skål og lad farsen stå et kvarters tid og vurdér konsistensen. Måske skal der tilsættes lidt rasp, hvis farsen er for lind.

 

 mandelpostejen er parat til at komme i ovnen

mandelpostej til bagn

 

Hæld postejfarsen i en postejform eller et andet ovnfast fad og bag postejen i en 200 grader varm ovn ca. 40 minutter.

Servér evt. brunede kartofler, en brun sovs samt en rødkålssalat med pærer og clementiner  eller rødkålssalat med en duft af jul til postejen.

.

tip

Hvis du spiser æg, kan du bytte loppefrøskallerne ud med 3-4 æg.

.

rødkålssalat m pærer og clementinerrc3b8dkc3a5lssalat 

brun sovs

2 dl sojafløde

3-4 spsk tamari (soja)

citronsaft

evt. lidt cognac

 

Rør fløden med tamari. Smag til med citronsaft og evt. mere tamari og en smule cognac.

Sovsen kan varmes op til kogepunktet – eller serveres kold til postejen.

Hvis du har mod på en lidt mere krævende brun julesovs, så kig her.

.

mandelpostej m engel

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

14 Kommentarer

  1. Wanda
  2. Helle Munk
      • Helle Munk
  3. helle
  4. Lissi Christensen
  5. Else Marie Vanaheim

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.