Kirstenskaarup.dk

mandag

26

august 2013

14

KOMMENTARER

mandelpostej

Skrevet af , Posted in hovedretter

julepostej så englene synger

mandelpostej m engel.a

En nøddepaté eller en mandelpostej til julemiddagen er det klassiske valg for os, der ikke spiser kød. Der findes mange forskellige udgaver. 

 

mandelpostej

150 g champignon eller andre svampe

150 g løg

6 fed hvidløg

½ kg porrer

4 spsk olivenolie

150 g mandler og/eller solsikkekerner (du kan også bruge græskarkerner)

100 g tør vegansk ost (kan udelades)

150 g trekornsflager eller andre kornflager

4-5 spsk tamari (soja)

friskkværnet peber

ca. 1 spsk tørret timian eller oregano

4 spsk loppefrøskaller

1/2-1 dl sojafløde

evt. rasp

 

Hak svampene fint.

Hak løg og hvidløg – og snit porrerne.

Svits løg, hvidløg, porrer og svampe i olien, til løgene er bløde og let brune.

Hæld blandingen i en stor skål.

Hak mandler og/eller solsikkekerner og rør dem i grøntsagerne.

 

mandler kværnede

 

Riv osten og tilsæt den sammen med kornflagerne.

Smag godt til med tamari og peber. Tilsæt den valgte krydderurt.

Pisk loppefrøskallerne i sojafløden og rør det i farsen. Pres farsen sammen i en skål og lad farsen stå et kvarters tid og vurdér konsistensen. Måske skal der tilsættes lidt rasp, hvis farsen er for lind.

 

 mandelpostejen er parat til at komme i ovnen

mandelpostej til bagn

 

Hæld postejfarsen i en postejform eller et andet ovnfast fad og bag postejen i en 200 grader varm ovn ca. 40 minutter.

Servér evt. brunede kartofler, en brun sovs samt en rødkålssalat med pærer og clementiner  eller rødkålssalat med en duft af jul til postejen.

.

tip

Hvis du spiser æg, kan du bytte loppefrøskallerne ud med 3-4 æg.

.

rødkålssalat m pærer og clementinerrc3b8dkc3a5lssalat 

brun sovs

2 dl sojafløde

3-4 spsk tamari (soja)

citronsaft

evt. lidt cognac

 

Rør fløden med tamari. Smag til med citronsaft og evt. mere tamari og en smule cognac.

Sovsen kan varmes op til kogepunktet – eller serveres kold til postejen.

Hvis du har mod på en lidt mere krævende brun julesovs, så kig her.

.

mandelpostej m engel

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

14 Kommentarer

  1. Wanda
  2. Helle Munk
      • Helle Munk
  3. helle
  4. Lissi Christensen
  5. Else Marie Vanaheim

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.