kirstenskaarup.dk

fredag

23

august 2013

30

KOMMENTARER

mandelfrikadeller

Skrevet af , Posted in hovedretter

frikadelleelskernes livret

 

mandelfrikadeller

50 g røde linser

50 g skalotteløg

3 fed hvidløg

100 g rød peberfrugt

100 g gulerod

150 g smuttede mandler

50-100 g havregryn

ca. 2 spsk hvedemel eller kikærtemel

1-2 spsk tørret timian eller anden krydderurt

1 økologisk citron

2 spsk tamari (soja)

1 bdt hakket persille

2 æg eller 4 spsk loppefrøskaller rørt ud i 1/2 dl plantefløde

kokos- eller olivenolie til stegning

 

Kog linserne 20 minutter i vand, der dækker. Afdryp dem.

Hak løg, hvidløg og peberfrugt fint. Riv guleroden fint.

Hak mandlerne mellemfint.

Bland mandlerne med grøntsagerne, havregrynene, melet og krydderurten. Tilsæt et par spsk citronsaft og ca. 1 spsk fintreven citronskal samt tamarien. Smag godt til med citronsaft, tamari, salt og peber.

Tilsæt persillen og rør æggene i et ad gangen.

Hvis du bruger loppefrøskaller, så rør dem ud i 4 spsk vand og bland dem godt rundt i farsen.

Lad farsen hvile en halv times tid.


sådan ser mandelfarsen ud.


Vurdér konsistensen. Hvis farsen er for lind, tilsættes lidt flere havregryn og måske også lidt mere mel.

Varm olien op på en pande og steg ca. 12 frikadeller, til de er gyldne, ca. 5 minutter på hver side.


Mandelfrikadellerne egner sig også rigtig godt som pålæg.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

30 Kommentarer

  1. Kirsten Kjær
  2. Kirsten Kjær
  3. Karin Sonne-Nijhoff
  4. Kirsten Kjær
  5. Kirsten Kjær
  6. Helle Collin
  7. Jeanette
  8. Kirsten Lange
  9. Jeanette Madsen
      • Jeanette
  10. Joyce Allison Gertie Dige
  11. Joyce Allison Gertie Dige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.