Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

mandag

6

august 2018

8

KOMMENTARER

mandelfarserede squash bagt i blomkålssovs

Skrevet af , Posted in hovedretter

.

førstehjælp til de squash-ramte!

Jeg fremturer lidt med squash-retter, da jeg ved, at mange høster store mængder i øjeblikket. Som du sikkert har bemærket, kan squash anvendes på utallige måder. Her har jeg fyldt dem med en mandelfars og bagt dem i en blomkålssovs.

.

en elsket frugt

Vi er ikke alene om at holde af squash i Danmark. Disse gule og grønne frugter – og de tofarvede – har jeg fotograferet på markedet i Riga i Letland.

Og så har kært barn mange navne: franskmændene kalder squash for courget, og italienerne og amerikanerne siger zucchini.

 

 

Plantefarsen med linser og mandler kan også bages som en paté. Så vil den være fin både som middagsret og som pålæg.

Som noget helt nyt har jeg lavet en sovs af blomkål. Det er et godt alternativ til en fed opbagt sovs. Hvis du vælger at bage plantefarsen som paté, kan blomkålssovsen serveres som tilbehør sammen med bagte grøntsager eller et par salater.

.

mandelfarserede squash med blomkålssovs

(4 personer)

100 g brune eller sorte linser

3 spsk planteyoghurt

4 mellemstore squash

50 g løg

4 fed hvidløg

1 spsk spidskommenfrø

1/2 spsk korianderfrø

hakket chili efter smag

2 spsk jomfruolivenolie

50 g mandler

4 spsk havregryn

2 spsk tamari

2 spsk citronsaft

salt, friskkværnet peber

frisk mynte

blomkålssovs:

250 g blomkål

2 dl planteyoghurt eller havre creme fraiche

2 fed hvidløg

1 dl grøntsagsbouillon

1 dl hakket mynte

2 tsk sumak (kan erstattes af citronsaft)

salt, peber, rørsukker

.

Kog linserne i rigeligt vand, ca. 20 minutter. Afdryp dem og purér dem sammen med 3 spsk yoghurt.

Skær squashene igennem på langs og tag 3/4 af indmaden ud. Hak den.

Hak løg og hvidløg.

Rist de to slags frø gyldne på en tør pande, til de dufter.

Tilsæt olie, løg, hvidløg, chili og indmaden fra squashene. Svits blandingen til løgene er let gyldne.

Rør blandingen i de purerede linser.

Tag 10-12 mandler fra og hak resten mellemfint. Rør dem i farsen sammen med havregryn, tamari og citronsaft. Smag godt til med salt og peber.

Drys de udhulede squash med lidt salt og peber og fordel fyldet i skallerne. Pres det godt sammen. Hvis der er fyld til overs så bag det i en lille ovnfast skål for sig. Det egner sig glimrende som pålæg.

Findel blomkålen til sovsen og purér den i blenderen. Tilsæt yoghurt, presset hvidløg og et drys salt og peber.

Purér blandingen til den er ensartet. Rør mynten i og smag til med sumak eller citronsaft samt salt og peber.

Hæld sovsen i et ovnfast fad og sæt de fyldte squash i sovsen. Pres mandelflagerne og nogle mynteblade lidt ned i farsen og dryp med lidt olivenolie.

Sæt fadet i en 200 grader varm ovn og bag squashene 20-25 minutter.

Spis fx en grøn salat med hvidløgsdressing til de fyldte squash – og måske en spidskålssalat med brombær, som også er i sæson lige nu.

.

sommerlig spidskålssalat

Du finder opskrift på spidskålssalaten med rødbeder, brombær og blåbær her.

.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

8 Kommentarer

  1. Jette Toft Møller
  2. Jette Toft Møller
  3. viveca

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.