kirstenskaarup.dk

torsdag

9

juni 2016

4

KOMMENTARER

majsbrød med chili

Skrevet af , Posted in brød

 

solgyldent brød uden gluten

majsbrød

Majsbrødet er supernemt og hurtigt at bage og er ikke mindst en dejlig afveksling for dem, der ikke spiser gluten.

Majsbrødet kan spises som en lille snack, evt. dyppet i lidt god olivenolie, eller det kan serveres som tilbehør til supper eller salater – og så er det praktisk at tage med på skovturen.

 

spicy majsbrød

100 g groft majsmel

1 tsk bagepulver

1 tsk salt

1/2 dl majsolie

1 1/2 dl yoghurt

1 majskolbe (eller tilsvarende mængde frossen majs)

1 chili eller efter smag, evt. tørrede chiliflager

1 æg

100 g cheddarost

 

majsbrød.2

Brødet nederst th. i billedet er et andet glutenfrit “brød”, socca.

 

Bland majsmelet med bagepulver og 1 tsk salt. Rør olie, yoghurt og majskerner i.

Snit chilien fint (fjern kernerne) og tilsæt den sammen med et sammenpisket æg og reven ost.

Fordel majsdejen i en smurt bageform, fx en lagkageform eller en kvadratisk form, og bag brødet i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.

Skær majsbrødet i trekanter og servér det lunt som tilbehør til en grøntsagsret, en suppe eller en salat. Eller afkøl brødet og tag det med på skovturen eller i madpakken.

 

tip

Du kan også servere små tern af majsbrødet som en lille snack sammen med en skål god, frugtig olivenolie og nøddedrysset dukkah.

Dyp først brødet i olien og derefter i nøddedrysset.

 

ajsbrød.1

 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

4 Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *