kirstenskaarup.dk

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

lysegrøn blomkålssuppe m. croutoner, mandler og rosmarin

Skrevet af , Posted in supper

grøn blomkålssuppe m. croutoner, mandler og rosmarin

___________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

200 g løg

4 fed hvidløg

5 spsk olivenolie

300 g kartofler

450 g grøn blomkål

ca. 8 dl grøntsagsbouillon

citronsaft

2 skiver hvedebrød

50 g mandler

1 spsk fintklippet frisk rosmarin

 

Hak løg og hvidløg og svits dem i 3 spsk olie, til løgene er let gyldne.

Skær kartoflerne i små terninger. Del blomkålen i små buketter (tag ca. 1 dl fra) og skær stokken i terninger. Brug også de bedste af de grønne blade.

Kom kartofler og blomkål i gryden og hæld bouillonen ved.

Læg låg på gryden og lad suppen simre 8 minutter. Lad suppen afkøle lidt.

Kom suppen i  blenderen og purér den.

Hæld suppen tilbage i gryden og smag til med citronsaft, salt og peber.

Skær brødet i meget små terninger. Skær mandlerne i flager. Del den resterende blomkål i små buketter. Steg de tre ting gyldne i de sidste 2  spsk olie.

Servér suppen portionsvis og drys med croutoner, mandler og blomkål.

.

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *