kirstenskaarup.dk

lørdag

14

februar 2015

2

KOMMENTARER

lasagne af selleri og grillede grøntsager

Skrevet af , Posted in hovedretter

lasagneplader af selleri lagt sammen med grillet grønt

sellerilasagne.1

Denne lasagne er værd at prøve, hvis du ikke tåler gluten. Men du kan sagtens nyde den alligevel, for den er meget smagstæt, og de grillede grøntsager tilfører retten en speciel potens smag, som adskiller den fra den almindelige italienske lasagne.

Du kan vælge at grille disse grøntsager eller dine egne favroritter.

 

grillede-grøntsager.lasagne

sellerilasagne med grillede grøntsager

100 g quinoa eller anden proteinkilde, se uder tip

250 g løg

1/2 kg peberfrugter i forsellige farver

300 g gulerødder

ca. 1/2 kg selleri

olivenolie

evt. reven, tør ost

sovs:

100 g løg

4 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

1 dåse hakkede tomater

1 spsk tørret timian

1 spsk tørret oregano

1 spsk Harbamare bouillonpasta

citronsaft, råsukker

 

Kog quinoaen i dobbelt mængde vand ca. 20 minutter.

Skær løgene i tykke skiver. De skal helst bevares i hele skiver.

Fjern frøstole og kerner fra peberfrugterne og skær dem i fileter.

Skær gulerødderne i tynde skiver på langs. Beug gerne et mandolinjern.

Smør en grillpande med olie og grill alle grøntsagerne gyldne på begge sider.

Skær sellerien i tynde skiver på et mandolinjern.

Hak løg og hvidløg til sovsen og svits dem i olien, til løgene er klare.

Tilsæt tomaterne med væden, de to krydderurter og bouillonpastaen.

Læg låg på gryden og lad sovsen simre 10-15 minutter.

Smag sovsen til med citronsaft, salt og sukker.

 

sellerilasagne.6sellerilasagne.5

Læg de grillede grøntsager lagvis med selleriskiverne i et lavt ovnfast fad. Læg et lag selleriskiver nederst. Derover et lag grøntsager, et lag quinoa og et lag sovs. Fortsæt til alle ingredienserne er brugt. Det øverste lag skal være selleri.

Pensl selleriskiverne med olie og drys evt. lidt quinoa på. Du kan efter smag også drysse reven ost på retten.

sellerilasagne.3

Læg folie over fadet og sæt det i en 200 grader varm ovn 20 minutter. Fjern folien og lad fadet stå i ovnen, til overfladen er gylden, 10-15 minutter.

 

tip

Som proteinkilde kan du i stedet for quinoa bruge kogte kikærter, bønner eller smuldret tofu.

 

sellerilasagne

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

2 Kommentarer

  1. Ketty Lindberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *