Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

tirsdag

7

oktober 2014

0

KOMMENTARER

kulørt gulerodssalat m misoaioli

Skrevet af , Posted in salater, Uncategorized

gulerødder i flere farver

gulerodssalat-2-a

Der er for nylig kommet gamle sorter af gulerødder frem igen. De er hvide, gule, lilla eller tofarvede.

Bland gerne flere farver i denne delikate salat, der er hurtigt lavet men helt sikkert vil vække begejstring.

 

gulerodssalat-b

gulerodssalat-a

.

kulørt gulerodssalat m misoaioli

400 g gulerødder: gule, hvide, orange, tofarvede etc.

50 g oliven, gerne i flere farver

en stor håndfuld krydderurter

misoaioli:

1 dl mayonnaise (1/2 dl kan erstattes af yoghurt), evt. vegansk

2 spsk olivenolie

2 spsk hvid miso

1 spsk ristet sesamolie (kan udelades)

1-2 spsk tamari (soja)

4 fed hvidløg

sennep

citronsaft

 

Hvis du har et mandolinjern så skær gulerødderne i meget tynde skiver på langs. Læg dem evt. i isvand en halv times tid, så ”krøller” de lidt.

Men du kan naturligvis skære gulerødderne ud på alle mulige andre måder, blot de bliver skåret fint ud.

Arrangér gulerødderne på et stort fad og læg de valgte oliven på.

Drys med krydderurter. Jeg har brugt persille, mynte, estragon, koriander og timian. Men du kan vælge, hvad du har ved hånden.

Dryp med aiolien eller servér den til separat.

gulerc3b8dder-x-tre

aioli

Rør mayonnaisen med olie, miso, sesamolie og 1 spsk tamari.

Pres hvidløgene og rør dem i.

Smag til med tamari, sennep, citronsaft og peber.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.