Kirstenskaarup.dk

torsdag

22

august 2013

0

KOMMENTARER

krydret tomatsuppe med kokos og koriander

Skrevet af , Posted in supper

krydret tomatsuppe med kokos og ramsløg

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

godt 1 spsk korianderfrø

godt 1 spsk spidskommenfrø

godt 1 spsk nigellafrø

ca. 1 tsk chiliflager (eller 1 frisk, hakket chili)

100 g løg

2 spsk rapsolie

½ kg tomater (evt. fra dåse)

80 g frisk kokos

ca. 1 l grøntsagsbouillon

 frisk koriander eller (i sæsonen) ramsløg

 

Rist de tre slags frø på en tør pande, til de begynder at dufte. Hæld dem i en morter og knus dem sammen med chiliflagerne.

Hak løgene og svits dem i olien, til de er klare.

Hak tomaterne og tilsæt dem sammen med krydderierne. Gem ca. 1 spsk af de stødte krydderier til at drysse på suppen.

Riv det meste af kokosen groft og kom den i gryden sammen med 8 dl bouillon.

Kog suppen under låg ca. 10 minutter.

Du kan servere suppen som den er – eller du kan purere den.

Smag suppen til med salt og sukker.

Servér suppen drysset med resten af krydderierne og snittede ramsløg og/eller koriander.

I Indien, hvor suppen stammer fra, serverer man også hakket æg på toppen af suppen.



Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.