Kirstenskaarup.dk

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

krydret gulerodsdip m. granatæblekerner

Skrevet af , Posted in tilbehør

krydret gulerodsdip m. granatæblekerner

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________

300 g gulerødder

1-2 tsk harissa

1-2 spsk sojafløde eller tyk kokosmælk

1-2 spsk citronsaft

2 spsk olivenolie

1 granatæble

 

Skær gulerødderne i små terninger. Kom dem i kogende vand og lad dem simre 5 minutter – eller endnu bedre: læg dem på en kogerist, så de kun dampes. Lad dem blive møre.

Afdryp gulerødderne og blend dem med 1 tsk harissa, sojafløde eller kokosmælk, citronsaft, olivenolie og et drys salt.

Smag dippet godt til med alle ingredienserne.

Del granatæblet og tag forsigtigt kernerne ud. Pas på – saften sprøjter en del. Fjern alle hvide hinder og rør granatæblerne i dippen.

Servér fx de sprøde lavashbrød til dippen.

 


tip

Hvis du ikke har eller kan skaffe harissa (købes på dåse i indvandrerbutikker) så brug i stedet den chilipasta, der bruges i orientalske retter (købes i bøtter i butikker, der sælger orientalske produkter). 

Du kan bage guleroden i ovnen i stedet for at dampe den. Det er især en god idé, hvis ovnen alligevel er i gang.

Hvis guleroden bages i stedet for dampes, bliver dippet mere “fast”.


Du kan også helt simpelt smage til med finthakket, frisk chili eller tørrede chiliflager. Det vigtigste er, at dippet er godt krydret.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.