kirstenskaarup.dk

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

kold aspargessuppe med estragon

Skrevet af , Posted in supper

kold aspargessuppe med estragon

aspargessuppe-i-rosa-t-2

grøn aspargessuppe

100 g løg

2 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

400 g grønne og hvide asparges

8-10 dl grøntsagsbouillon

100 g ramsløg eller frisk spinat

1 spsk fintsnittet estragon

ca. 1 1/2 dl sojafløde eller anden fløde

citronsaft

 

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare.

Skræl de hvide asparges. Skær en grøn asparges i tynde strimler med en tyndskræller og læg dem i isvand.

Skær alle aspargeshovederne af i 3-4 cm´s længde. Skær resten af stænglerne i små stykker.

Hæld 8 dl bouillon i gryden med løgene. Bring det i kog og tilsæt aspargeshoveder og de små stykker. Lad aspargeshovederne koge med 1 minut og tag dem op. Hæld koldt vand over og afdryp aspargeshovederne.

Lad bouillonen simre under låg ca. 10 minutter. Snit ramsløg eller spinaty og kog dem med de sidste par minutter.

Tag gryden af varmen og tilsæt estragon. Lad suppen afkøle lidt og purér den i blenderen smmane med fløden. Tilsæt lidt mer ebouillon, hvis suppen er for tyk.

Smag godt til med salt, peber og citronsaft. Sæt suppen i køleskabet, til den skal serveres.

Servér suppen portionsvis pyntet med aspargeshovederne, strimlerne fra isvandet, evt. ramsløgblomster og lidt estragon.

 

tip

Suppen kan også serveres varm.




Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *