Kirstenskaarup.dk

mandag

29

juli 2013

0

KOMMENTARER

knækbrød med kerner og frø

Skrevet af , Posted in brød

Sørens knækbrød

Kokken Søren Ørum er Samsøs ukronede madkonge. I restauranten »Ved Kæret« i Nordby deler han i et par sommermåneder ud af øens overdådighed. Han er vild med gode råvarer og kan rigtig meget med grøntsager.

I selskab med de allerførste nye asparges og samsøkartofler fik jeg engang dette dejlige knækbrød serveret hos den gæve kok. Portionen rækker til knap en bageplade.

Lav evt. dobbelt portion – knækbrødet får hurtigt ben at gå på. – Og rygterne siger, at en træg mave er helt vild med knækbrødet.


1/2 dl hørfrø

1/2 dl sesamfrø

1/2 dl solsikkekerner

1/2 dl havregryn

1/2 tsk bagepulver

3-3 1/2 dl groft hvedemel

1/2 dl olie

1 dl vand

græskarkerner

reven emmentalerost (kan udelades)


Bland alle de tørre ingredienser sammen.

Start med 3 dl mel. Tilsæt et drys salt og rør olie og vand i.

Måske må der tilsættes lidt mere mel. Dejen skal være så fast, at den kan rulles ud – evt. mellem to lag bagepapir.

Læg dejen på et stykke bagepapir på en bageplade. Rids passende stykker i dejen med en kniv.

Drys med græskarkerner eller andre frø og/eller kerner samt reven ost.

Bag knækbrødet i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.

Lad knækbrødet afkøle på en bagerist, knæk det i stykker og opbevar knækbrødet i en lufttæt dåse.

 


Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.