Kirstenskaarup.dk

onsdag

14

august 2013

0

KOMMENTARER

kikærtesuppe fra Marokko

Skrevet af , Posted in supper

.

kikærtesuppe fra Marokko


Denne suppe er klassisk ramadan-mad. Suppen spises under muslimernes fastemåned og er det første, når fasten skal brydes ved solens nedgang.

 

100 g løg

4 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

8 dl grøntsagsbouillon

8 tørrede abrikoser

3 stilke bladselleri

evt. et nip safran

100 g meget tynd spaghetti

2 håndfulde spinat

3 dl kogte kikærter

koriander eller bredbladet persille

harissa

 

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare. Hæld bouillonen ved og bring den i kog.

Skær abrikoserne i meget små terninger og kom dem i suppen. Snit bladsellerien og tilsæt den sammen med spaghettien.

Hvis du bruger safran, så stød trådene i en morter med lidt groft salt. Hæld kogende vand ved og opløs safranen. Kom væden i suppen og læg låg på gryden. Lad suppen simre 6 minutter.

Kom spinat og kikærter i. Varm dem igennem og smag til med salt og peber.

Servér suppen drysset med hakket grønt og harissa i en skål ved siden af.


tip

Harissa er en stærk chilipasta, som spises meget i Nordafrika. Harissa kan købes i indvandrerbutikker og supermarkeder.

Du kan også lave din egen harissa af grillet og en flået rød peberfrugt, 2 fint hakkede chili (fjern kernerne), 2 spsk finthakkede rødløg, 3 fed knust hvidløg og 1 spsk olivenolie. Purér ingredienserne og smag dem godt til med ristede og knuste spidskommen-, fennikel- og korianderfrø + citronsaft og salt.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.