kirstenskaarup.dk

onsdag

26

juni 2013

0

KOMMENTARER

kartoffel/squashtærte

Skrevet af , Posted in hovedretter

kartoffel-squashtærte

…..

bund

150 g durummel

100 g speltmel

1 dl kokosmælk (eller anden mælk)

1 dl vand


400 g kartofler

4 spsk olivenolie

300 g squash

1 spsk rosenpeber

1 spsk blandet grøn og sort peber

6 fed hvidløg

2 tsk tørret timian

4 spsk frisk timian

1 dl sojafløde eller alm. fløde



Ælt de to slags mel sammen med kokosmælk, vand og et lille drys salt. Sæt dejen i køleskabet, mens du laver fyldet.

Skær kartoflerne i meget tynde skiver – gerne på en mandolin. Svits kartoflerne i olien 3-4 minutter – gerne i en wok.

Skær squashene i skiver. Stød de to slags peber i en morter. Skær hvidløgene i skiver.

Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform – eller læg bagepapir i formen. Prik dejen med en gaffel og forbag den i en 200 grader varm ovn ca. 10 minutter.

Læg kartofler og squash skiftevis i ”striber” på bunden. Drys med peber, hvidløg og de to slags timian. Drys med salt.

Hæld fløden over og sæt tærten i ovnen igen – denne gang med 190 grader. Bag tærten færdig, ca. 30 minutter.

…..


tip

Hvis du spiser æg, kan du piske 2-3 æg sammen med fløden, før du hælder den over tærten.


…..


orientalsk tærte

Du kan give kartoffeltærten et orientalsk pift ved at komme 1 spsk karrypasta i olien, inden du svitser kartoflerne.

Tilsæt også fintsnittet citrongræs – brug kun den inderste bløde del – samt spidskommen- og korianderfrø.

.

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *