Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

tirsdag

27

august 2013

2

KOMMENTARER

kartoffelpizza

Skrevet af , Posted in frokostretter

en superenkel pizza

Da jeg sidst var på besøg hos min gode ven, havemanden Claus Dalby, bagte han nogle dejlige kartoffelpizzaer.

Her er Claus´ helt enkle pizza med pesto, kartoffelskiver, krydderurter og planteost.

Du kan supplere med snittet forårsløg og oliven. Disse pizzaer er bagt som små “lomme”pizzaer. Det er fx praktisk, hvis man vil have pizzaerne med i madpakken.

.

pizza er alle børns livret

Disse små “lomme”pizzaer er bagt kun med pesto og tynde kartoffelskiver.

.

kartoffelpizza

(4 personer)

dej:

1 tsk gær

4 dl lunkent vand

1 tsk salt

½ tsk sukker

3 spsk olivenolie

150 g fuldkornshvedemel

300-350 g hvedemel

fyld:

½ kg kartofler

2 dl grøn pesto eller tomatpesto

ca. 150 g plantebaseret ost (kan udelades)

olivenolie

fintsnittet frisk rosmarin eller tørret timian/oregano

 

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, sukker, olie og fuldkornsmel.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt så meget hvedemel i, som dejen kan tage.

Ælt dejen grundigt og lad den hæve tildækket en times tid.

Ælt dejen igennem igen og tril den til fire kugler.

Hvis du vil bage små ”lomme”-pizzaer, så tril 16 lige store kugler.

Rul kuglerne tyndt ud og læg dem på bagepapir på en bageplade.

 

Smør pestoen på dejen.

Skær papirtynde skiver af kartoflerne. Brug gerne et mandolinjern.

Læg kartoflerne på dejen i et pænt mønster og pres dem lidt ned i dejen.

Skær osten i skiver og læg dem øverst.

Drys med lidt salt og tørret timian og/eller oregano.

Bag små pizzaer i en 225 grader varm ovn 10-12 minutter. Bag store pizzaer 4-5 minutter længere.

.

Print Friendly, PDF & Email
Share

2 Kommentarer

  1. Lisbeth

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.