kirstenskaarup.dk

tirsdag

27

august 2013

0

KOMMENTARER

kartoffelpizza

Skrevet af , Posted in frokostretter

en superenkel pizza

kartoffelpizza claus

Da jeg sidst var på besøg hos min gode ven, havemanden Claus Dalby, bagte han nogle dejlige kartoffelpizzaer.

Her er Claus´ helt enkle pizza med pesto, kartoffelskiver, krydderurter og mozzarellaost.

Som du kan se på fotoet nederst på siden, kan du supplere med snittet forårsløg og oliven. Disse pizzaer er bagt som små “lomme”pizzaer. Det er fx praktisk, hvis man vil have pizzaerne med i madpakken.

 

kartoffelpizza

dej:

1 tsk gær

4 dl lunkent vand

1 tsk salt

½ tsk sukker

3 spsk olivenolie

150 g fuldkornshvedemel

300-350 g hvedemel

 

fyld:

½ kg kartofler

2 dl pesto

ca. 200 g mozzarellaost

olivenolie

fnitsnittet frisk rosmarin eller tørret timian/oregano

 

Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt salt, sukker, olie og fuldkornsmel.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt så meget hvedemel i, som dejen kan tage.

Ælt dejen grundigt og lad den hæve tildækket en times tid.

Ælt dejen igennem igen og tril den til fire kugler.

Hvis du vil bage små ”lomme”-pizzaer, så tril 16 lige store kugler.

Rul kuglerne tyndt ud og læg dem på bagepapir på en bageplade.

 

kartoffelpizza dej 1

kartoffelpizza dej

Smør pestoen på dejen.

Skær papirtynde skiver af kartoflerne. Brug gerne et mandolinjern.

Læg kartoflerne på dejen i et pænt mønster og pres dem lidt ned i dejen.

Skær osten i skiver og læg dem øverst.

Drys med lidt salt og tørret timian og/eller oregano.

Bag små pizzaer i en 225 grader varm ovn 10-12 minutter. Bag store pizzaer 4-5 minutter længere.

 

den stolte bager med den bagte pizza

kartoffelpizza claus 1

.

pizzaerne blev bagt i stenovn

kartoffelpizza ovn

Her bliver pizzaerne bagt i stenovn, men det går også fint at bage dem i en almindelig ovn.

.

små “lomme”pizzaer

kartoffelpizzaer.to

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *